Tosi-tv vihaa rakkautta

Romantikko kärsii nykyisten kotimaisten tosi-tv-sarjojen vuoksi. Ensinnäkin meillä on sarja nimeltään Amerikan unelmavävy. Siinä parisuhde perustuu sille, että mies on amerikkalainen ja hänellä suomalaiset sukujuuret. Tämä on niin typerä idea, että sen mainitseminen typeräksi tuntuu typerältä.

Mitähän seuraavaksi? Etsivätkö naista kenties vasenkätiset, penkkiurheilua harrastavat vai keväällä syntyneet miehet?

Sitten meillä on Bachelor Suomi. Siinä miehellä on käytössään haaremi, jonka jäsenet hän pistää matelemaan edessään. Kaiken huipuksi naiset ovat suostuneet nöyryytykseen vapaaehtoisesti, ihan kuin se olisi normaalia käytöstä rakkautta etsiessä.

Formaatti nostaa poikamiehen jalustalle, koska hän sattuu olemaan kaikin puolin kunnollinen tyyppi. Kyllä tuosta pitää tv-sarja tehdä, sillä eihän moista koskaan tosielämässä tapahdu, vai mitä? Bachelor Suomi loukkaa tasa-arvoisesti sekä miehiä että naisia.

Huomenna alkaa jälleen Temptation Island Suomi. Siinä testataan, pystyvätkö parisuhteessa elävät ihmiset olemaan pettämättä puolisoaan tv-kameroiden edessä. Tosin oikeaa seksiä ei ole edes luvassa. Hyvän näköiset sinkut vain teeskentelevät kiinnostunutta, koska formaatti sitä vaatii.

Kaiken huipuksi katsojat teeskentelevät myös, että eivät tajua teeskentelyä, vaikka sitä ei edes peitellä. Olemme nyt aika lähellä kyynisyyden huippua.

Suomalaiselle romantikolla menee huonosti, ainakin mikäli uskomme kotimaisia tosi-tv-sarjoja. Olen päättänyt olla uskomatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.