Tumpelot susirajan tuolla puolen

Kutosella pyörivä Alaska viimeinen rintama -sarjassa kuvataan elämää susirajan tuolla puolen. Ilmasto on ankara, etäisyydet huikeita eikä nykymaailman mukavuuksia ole. Vesi tulee sisään kantamalla, ruoka kaatamalla. Ohjelman ytimessä on Kilcherin klaani, jonka esi-isät ovat sveitsiläisiä maahanmuuttajia ja alaskalaisia uudisasukkaita.

Kun porukan touhua seuraa tovin, alkaa epäillä tyyppien aitoutta. Niin kömpelöiltä ja reppanoilta he välillä vaikuttavat ihan perusasioiden parissa.

Kun esimerkiksi ulkohuussin kakkakeko kasvaa sydäntalvella liian korkeaksi, Kilcherit miettivät sen madaltamista puhalluslampun avulla. Voi hyvänen aika sanon minä. Mietin, mitä sanovat erämaiden oikeat asukit.

Muutama raavaan miehen napakka isku lekalla hoitaisi nähdäkseni saman asian. Voisi myös ajatella, että jos oikeasti on ollut ikänsä ulkohuussin käyttäjä, osaisi ennakoida kekoutumisenkin.

Oletin löytäväni netistä joukoittain faktaa siitä, kuinka perhe oikeasti elelee kerrostalossa New Yorkissa. En löytänyt. Feikiksi osoittautui vain se, ettei perhe asu ihan niin korvessa kuin annetaan ymmärtää.

Sen sijaan löysin tiedon, että kauden 2014 kuvauksissa joukko osallistui karhujahtiin helikopterilla. Lentovehkeiden käyttäminen metsästyksessä on kuitenkin kiellettyä Alaskassa. Miten ikänsä Alaskassa asuneet Kilcherit eivät tätä muka tienneet?

Asiaa käsiteltiin oikeudessa ja tuotantoyhtiölle rapsahti sakot.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .