Tyhjää puhetta paljon, tekoja sitäkin vähemmän

Olen sitä mieltä, että ihmiskunnan asiat olisivat paremmin, jos yhteisistä asioista puhuttaisiin suoraan, niiden oikeilla nimillä. Mutta ei. Usein on "liian aikaista puhua tästä ja tuosta asiasta". Tai sitten "asian yksityiskohdat ovat yhä auki", elleivät peräti sellaisia, jotka "saattaisivat tässä vaiheessa julkisuuteen tullessaan ehkäistä koko hankkeen". Toisaalta yhtä ikävää on viranomaisen tai poliitikon "tiedotustilaisuus", jossa kerrotaan, että "asia on tärkeä, vaatii perinpohjaista valmistelua, sekä ponnisteluja meiltä kaikilta, jotta pääsemme hyvään lopputulokseen", Se, että keskeneräisestä ja työn alla olevasta asiasta ei puhuta ajoissa vaan jälkijättöisesti on kyllä puhtaasti suomalainen ominaispiirre ja liittyy heikkoon itsetuntoon. Siksi julistankin tässä yksipuolisesti, että Suomen Vuoden Puhuja on Raimo Sailas.

??? Miten Valvira jäljitti Suomessa valelääkäreitä ennen kohua? Laihoin tuloksin.

MINISTERI Henna Virkkunen oli rohkea, kun lupasi pahvisen kuvansa Jyväskylässä näyttelyyn. Nimittäin poliitikkojen kohdalla tällaisissa kuvissa on riskinsä. Vaarana on, että moni käy purkamassa tyytymättömyytensä politiikkaan kyseisen kuvan kohdalla sanomalla: pahvi!

??? Mitä biisiä Valviran väki hoilaa tänä vuonna pikkujouluissa? Kansanlaulua, jonka sanat menevät: "Laiho kasvaa kyntäjälle, arvo työnsä täyttäjälle..."

LAULAJA Meiju Suvas kertoi viikolla saaneensa tappouhkauksen Facebookissa. Sinänsä erittäin ikävä asia, mutta naisen toiminnassa herätti huomiota kaksi asiaa. Ensinnäkin hän sanoi "harkitsevansa" Facebook-sivustonsa sulkemista. Toiseksi hän kertoi uhkauksesta ensin medialle ennen kuin ilmoitti asiasta poliisille. Jos ilmoitti.

??? Miksi Valviran väen pikkujouluihin ei tänä vuonna tule joulupukkia? Koska pukki on oikeasti sitä, mitä väittääkin olevansa.

TIEDÄTTEKÖ, mikä on niin sanotulle toisen polven julkkikselle (lapset ja sukuun naidut) kaikkein paras hetki elämässä. Se, kun heidät nimetään julkisuudessa, esimerkiksi otsikoissa, heidän omilla nimillään eikä vain sen-ja-sen lapsena tai tyttöystävänä.

??? Kuka on Mauri Pekkarisen suosikkiurheilija? Venäläinen nyrkkeilijä Aleksandr Povetkin.

ENTINEN formulakuski Mika Salo epäilee, lähteekö Kimi Räikkönen enää formula ykkösiin. Perusteluna Salolla oli, ettei Kimiä kiinnosta ajaa maaliin sijoilla 15-17. Kuitenkin täytyy muistaa, että Räikköstä on pari kautta kiinnostanut ajaa rallissa maaliin sijoilla ynnä muut. Jos on maaliin asti edes päässyt.

??? Mistä Irwin Goodmanin biisistä Ilkka Kanerva juuri nyt ei pidä? "Nyt mua viedään Linnasta linnaan..."

SUOMALAISILLA huippu-urheilijoilla on aina paras mahdollinen tieto fysiikka- ja lajitreenaamisesta. Heillä on aina myös paras mahdollinen tieto psykologisesta valmentautumisesta. Lisäksi he saavat aina ajanmukaisinta ja tutkituinta tietoa ruoka- ja elämäntapakysymyksistä. Mutta koskaan he eivät tiedä, mistä ovat saaneet kehoonsa dopingaineita?

??? Millä asenteella eduskunnassa tehdään päätöstä homoparien adoptio-oikeudesta? Intohomoisesti.

LOPUKSI. Kertokaa minulle joku toinen yhtä massiivinen ja yhtä paljon julkisuutta saava mutta mahdollisimman kaukana ihmisten arjen kysymyksistä oleva tapahtuma kuin pressanvaalit. Ehdotuksia voi laittaa alla olevaan sähköpostiin.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.