Tyhmästä miehestä kärsii koko vaimo

On tämä elämä joskus hassua.

Kun Nightwish soitti viime perjantaina kolmatta biisiään Paviljongissa, huomasin pohtivani tiiviin yleisömeren syleilyssä, että jos noista liekeistä ja raketeista syttyisi tulipalo, niin kuinkahan nopeasti henkilökunta saisi hallin varauloskäyntien ovet auki?

Mieleen tuli helmikuussa 2003 tapahtunut yhdysvaltalaisen Station-yökerhon turma, jossa Great White -yhtyeen keikan ylimitoitettu pyrotekniikka käynnisti räjähdysmäisen liekkihelvetin. Kolmen sadan hengen yleisöstä kuoli sata ihmistä, lisäksi kymmeniä loukkaantui.

Siksi pasmat meinasivatkin mennä sekaisin, kun saliin lyötiin kyseisen Dark Chest Of Wanders -biisin jälkeen valot päälle ja järjestäjä kertoi palohälytyksestä.

Yksi parikymppinen känniheviääliö alkoi virnuillen huutaa vieressä jotakin pommista yrittäen lietsoa pakokauhua. Yllättävän lähellä oli, etten minä, rauhaa rakastava herrasmies, mennyt hiljentämään pitkätukkaa omakätisesti.

Kaltaisensa idiootit ovat niitä valioyksilöitä, jotka Jokelan surmien jälkeen kokivat pommihälytysten tehtailun kouluihin hauskaksi huumoriksi.

Kun lavalta käskettiin mennä joko suoraan hallin ovista pihalle tai narikan kautta, niin lampsimme siipan kanssa vip-naulakoille, otimme päällysvaatteemme ja menimme ulos.

Ulkona suostuttelin puolison kotiinlähdön kannalle. Konsertin jatkosta kun ei ollut mitään tietoa, ambulanssia pukkasi pihaan ja yhden hallin katolta nousi savua, jota palokunnan nostokurkiauto oli sammuttamassa.

Tuossa tilanteessa Nightwihshin paluu tuntui epätodennäköiseltä. Hyppäsin auton rattiin ja ajaa päräytimme hyvinvointirajan taakse Muurameen.

Kotona ehdin juuri ja juuri vaihtaa verkkarit jalkaan ja sihauttaa oluen auki, kun kaverit lähettävät tekstiviestin, jossa kehuvat olevansa eturivissä rokkaamassa, konsertti jatkuu, jippii.

Seuraavaksi tulee ruma sana. Herkät tai alle 18-vuotiaat lukijat, hypätkää seuraavaan kappaleeseen. Nyt on kuitenkin pakko käyttää tätä nimenomaista lehtikieleen sopimatonta ilmaisua, koska kaikki muut synonyymit olisivat liian pliisuja. Juuri tuolla nimenomaisella hetkellä minua vitutti. Ja aika kovasti.

En kuitenkaan syytä järjestäjää. Itsepähän päätin lähteä. Toki ihmisiä ulos hoputtanut kuulutus olisi voinut olla vielä selväsanaisempi siitä, että konserttia ei ole peruttu. Muistan joka tapauksessa lavalta sanotun, että halli pitää saada ensin tyhjäksi, jotta tilanne saadaan tutkittua ja ratkaistua. Peliä ei siis vihelletty kokonaan poikki.

Ymmärrän senkin, että järjestäjien oli pakko toimia näin. Mitä jos Nightwishin olisi annettu jatkaa, ja kyseessä olisi ollutkin vakavampi tulipalo, joka olisi levinnyt nopeasti vaikka konserttitilan kattorakenteisiin?

Parempi katsoa, kuin katua.

Meidän tosin olisi myös ollut parempi jäädä katsomaan tilanteen kehittymistä pitempään, mutta minkäs teet. Tyhmästä miehestä kärsii koko vaimo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.