Tyhmyyteenlankeemusta

Viikon päähenkilöitä on kaksi: sairaanhoitaja ja uuniperuna. Uuniperuna on maskuliini.

Tosin sisaretkin ovat heittäneet hentouden hetteikköön, pursuvat urosuhoa ja mielivät painiin vaalilupausten kanssa. Voittajan näkee ken elää ja tässä tapauksessa kirjaimellisesti.

Asia on vakava ja median antamat palstamillimetrit sen mukaiset. Kakkosena kansansuosiosta kisaa viaton mutta sisukas uuniperuna. Helmikuussa Helsingin käräjäoikeus alkaa selvittää, saako Susan Ruusunen (ent. Kuronen) kertoa, että Matti Vanhanen tykkää uuniperunoista.

Sinänsä hupaisan asian vakavaksi saattamisessa tarvitaan asiantuntijaa. Muuten emme voi ymmärtää, millä tavalla viaton uuniperuna johtaa ajatuksemme harhailemaan salattuihin puutarhoihin. Oikeustieteen tohtori Päivi Tiilikka auttaa. Hän totesi Iltalehdessä 9.10. että viaton uuniperuna muuttuu väärässä asiayhteydessä yksityisyyttä loukkaavaksi ja kärsimystä aiheuttavaksi paljastukseksi:

"Tilanne on vähän toinen, kun uuniperuna yhdistetään saunomiseen ja sen jälkeiseen seksiin. Moni ihminen sanoo, ettei voi enää kaupassa katsoa Rosamundaa ilman että tulee pääministeri mieleen", Tiilikka naurahtaa.

Ja niin viatonta uuniperunaa viedään käräjille ja herraparatkoon pian linnasta linnaan. Entä, jos Rosamunda hakataan siellä muusiksi, eikä kukaan välitä, kun se on värillinen ja vielä hurri.

Voi elläimen pää. (sav.)

Jos meikäläinen yrittäisi yksityishenkilönä moisesta nostaa syytettä, pikkurouvaa työnnettäisiin perä edellä ulos oikeuslaitosta halventamasta, että näin mitättömällä asialla uskaltaa niin suurta koneistoa häiritä ja puunattuja lattioita sotkea.

Pääministerissä on masokistin vikaa, koska näin uuniperuna pysyy otsikoissa, eikä deittailu Suomi 24:n sivustolla onnettomine seuraamuksineen pääse unohtumaan. Se oli Suomi24 eikä Ikea, ja siitä kansanedustaja Tuulikki Ukkola ei päästä hampaitaan irti. Pääministeri ei saa valehdella. Edes siitä, mistä hän naisensa löytää.

Tästä keittyy herkullinen soppa ja sitä syödään pari vuotta korkeinta oikeutta myöten. Paljastuu uusia asiayhteyksiä, tulee rinnakkaiskanteita. Loukkaako tekstiviesti "Huomenta aurinko" yksityisyyttä. Voittajista aletaan lyödä vetoa. Pääministeri vastaan pieni yksinhuoltaja. Kertoimet vaihtelevat, kansa taistelee ja lehdet kertovat.

Tyhmyys oninhimillisen olennon myötäsyntyinen tila Milan Kunderan mukaan. Turkulainen kirjailija Riku Korhonen toivoo Helsingin Sanomissa 10.10. syntiinlankeemuksen tilalle tyhmyyteenlankeemusmyytin, koska kukaan ei tiedä, mitä synti on, mutta tyhmyys katsoo päivittäin peilistä.

Rakastan kirjailijoita, jotka näkevät mitä muut eivät näe.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.