Uhka taivaalta

Kuokkalan suunnassa asuvien elämä on nykyään jännittävää. Koskaan ei tiedä, milloin kehäväylätyömaalla paukahtaa iso jytky ja taivaalta sataa tulta ja tulikiveä. Pari kertaa kiviä on työntekijöiden ja valvovien mestereiden äärimmäisestä huolellisuudesta huolimatta jo ropissut, onneksi ihmisuhreilta on vältytty.

Läheisen paloaseman miehet voivat pitää sentään työasuun kuuluvia kypäriä päässään pihalla liikkuessaan, mutta kaupungin olisi jaettava suojakypärät myös tietyömaan läheisyydessä asuville siviileille. Päänsuojia olisi vietävä isot kasat myös Sippulanniemen golfklubille, sillä golfarit ovat aukeilla viheriöillä erityisessä vaarassa kivisateessa.

Mikä kauhea tilanne golfarille olisi sekin, että vihdoin, kymmenen vuoden tahkoamisen jälkeen, pallo olisi menossa reikään ensimmäisellä lyönnillä, mutta sinne olisi hetkeä aikaisemmin lentänyt kivi! Pallo kimpoaisi tiehensä, eikä hole-in-onesta olisi tietoakaan.

Panostajan ja työmaapäällikön ammatit ovat vaativia. Heidän virheensä näkyvät ja kuuluvat. Kun toimittaja tekee virheen, ei tapahdu mitään merkillistä. Kisszha, kas noin, ei mitään vaikutusta.

Sopivalla tuulella räjäytystä edeltävä piippaus kuuluu meillekin. Keräännyimme miehen kanssa katsomaan ikkunasta pihalla makaavaa kissaa: montako metriä se hyppää kun räjähtää. Ensimmäisellä kerralla kissa lotkautti korviaan kerran taaksepäin, toisella kerralla ei sitäkään. Vaistot ovat kaupunkilaiskatilla näköjään tuhoutuneet. Tai sitten se on edellisessä elämässään ollut panostaja.

Maailman ihanin sana on kesäloma. Jotta loma ei menisi hohhaillessa, kannattaa itselleen asettaa joitain tavoitteita. Itse aion kuntoilla runsaasti. Auton voisi itse asiassa viedä loman ajaksi kokonaan parkkiin Ristonmaan paloaseman pihaan tai golfkentän parkkipaikalle. Taivaalta sopisi tulla kunnon murikka kattoon, saisi Destialta uuden tilalle. Voisi kokeilla vaikka automaattivaihteista, ne ovat kuulemma käteviä.

Toivottavasti alkukesän kylmät yöt eivät ole vieneet mustikka- ja mansikkasatoa, marjastus on lomalla mukavaa puuhaa. Toinen tavoite: pakastin marjoja täyteen.

Mansikoita tulee laitettua joka vuosi liian vähän, tänä vuonna teen parannuksen. Itsepoimintapellolla polvet valittavat jo puolen tunnin jälkeen, mutta luovuttaa ei kannata. Mallia voi katsoa vanhemmista poimijoista. Viime kesänä eräs vanhempi mieshenkilö voi silminnähden huonosti, mutta jatkoi sinnikkäästi mansikoiden noukkimista pitkin pituuttaan maaten.

Lopuksi poliittinen kesävitsi. Perussuomalainen, kepulainen ja demari lähtivät metsään marjaan. Persu tuli takaisin sanko täynnä mustikoita. Demari tuli takaisin sanko täynnä vattuja. Kepulainen tuli takaisin sanko täynnä muurahaisia.

– Nämä täytyy viedä puoluetoimistoon ja kirjata puolueen jäseniksi, hän kertoi iloissaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.