Ulko-Kalla viisi, tuuli itäkaakosta, näkyvyys viisitoista kilometriä

Siihen päättyi merisää, ja siirrymme takaisin kiekkokierroksen pariin. Hyvää iltaa, hyvät Veikeän Aseman kuuntelijat! Pitemmittä puheitta käykäämme otteluiden kimppuun!

Aloitamme Takametsän Hallista, jossa vastakkain ovat PulPa ja Kuppara! Reportterimme paikalla on Juttu Mikkonen!

- Teervetuuloa iihmiset! Mennään suoraan pelin tiimellykseen! Ottelua on nyt käyty toista erää viisi kolmekymmentä ja tilanne on herkullisen jännittävä! PulPa johtaa tyrmäyksin viisi-neljä, mutta Kuppara on painostanut herkeämättä koko toisen erän alun!

Kupparan vetreä sentteri Viljo Ketterä on ottanut silmätikukseen nyt kotijoukkueen taiturin Kauno Kieriön! Äsken juuri upposi sisään yhdistelmä vasen-vasen-oikea-vasen! Kavennustyrmäys oli todella lähellä!

Mutta mitä nyt! Vieraiden pakkipari Riihirantasila ajaa toisessa päädyssä takaa erotuomaria, joka ketterästi nousee kaukalon laidalle! Kylläpäs jalka nousi sypäkästi!

Mutta nyt kierrosta eteenpäin! KulHo vastaan KirKis!

- Täällä pelattu saman verran! Kotijoukkueen Hansu Lapanen kiertää vastustajan maalia, pakit seuraavat tiiviisti! Laituri Vieteri yrittää lymytä laitaa pitkin kohti maalia, mutta kompastuu, kun vieraiden vaihtoaitiosta vaihtomies Sampergia työntää kainalosauvansa kentälle! Mutta Lapanen kiihdyttää, hän aikoo... Mutta nyt kuuluu erotuomarin pillin vihellys! Mikä on syy! Hävisikö kiekko raitapaidan näkyvistä!

Erotuomari menee toimitsija-aition luokse! Ottaa sieltä kiekon! Hahhahhaa! Tuomari unohti ottaa kiekon erän aloitukseen! Viisi minuuttia pelattiin ilman kiekkoa! Hahhahhaa! Kierrosta eteenpäin!

- Ja otetaanpas välillä tänne studioon! Saimme nimittäin juuri uunituoreen tiedon, että Suomen leijonapaidat ovat saamassa kevään MM-kisoihin huikean vahvistuksen! BWC:n tunnustama, mutta ABC:n hyllyttämä keskiraskaan sarjan tuore MM-loppuottelija John " Mighty" Leverkusen on saanut Suomen kansalaisuuden! Rautanyrkki voi siis edustaa Suomea jo tulevana keväänä! Niin sitä pitää! Ykköskentän keskushyökkääjän paikka odottaa! Takaisin kierrokselle!

- Täällä Donitsimäellä on vielä tauko menossa. Veren putsaaminen kotijoukkueen maalin edustalta poltti jääkoneen sulakkeen, ja sitä vaihtaessa meni monta minuuttia tehokasta peliaikaa hukkaan.

Tässä tauolla on aikaa katsella vaikkapa päivän lehtiä.

Kultalehden kolme aukeamaa Richardsonin ja Mättelsonin tappelusta eilisellä kierroksella on kenties päivän huippusuoritus, mutta samaa ei voi sanoa saman lehden ennakkojutusta tämänpäiväiseen peliin. Lehti väittää, että täällä Donitsimäellä VPK:n Härdell peittoaisi mennen tullen JEP:n Lörssonin, mutta toisin kävi.

Lörsson kävi tinttaamassa Härdellin parkkipaikan asvalttiin heti, kun kotijoukkueen hyökkääjä nousi autostaan hallille tullessaan. Jatkamme kierrosta.

- Ja teervetuuloa taaas tänne Takametsäään! Tilanne on tasan! Kuppara on tasoittanut! Sentteri Ketterä teki sen mitä häneltä odotettiin! Tyrmäystilaston ykkönen torppasi Kupparan Kieriön vastaansanomattoman upeasti! Urheiluneliö saa vuoden TOP-5 -listalleen uuden kestohitin! Näin on!

Jatketaan kierrosta!

Kirjoittaja on Savon Sanomien urheilutoimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.