Unelmatallissa ei urakoida

Tasan ei käy tallit tässä elämässä. Olen kateellinen miehille, joilla on omat autotallit. Minua kiehtovat ne salaperäiset sopet, joiden kätköissä on itseostettuja tuliaisia rautakaupoista ja vuosikymmenten remonttien rippeet.

Ei niissä talleissa aina mahdu autoa korjaamaan saati säilyttämään, mutta miesten huoltopisteinä ne toimivat mainiosti. Talli on turvapaikka. Kun mies sanoo menevänsä talliin, se ei aiheuta narinaa, vaan hiljaista hyväksyntää.

Naisillakin on toki omat soppensa, joita kodinhoitohuoneiksi kutsutaan. Niihin ikkunattomiin huoneisiin en ole tuntenut vetoa. Ne eivät ole samalla tavalla rauhoitettuja paikkoja kuten tallit. Naisen pajan oveen ei koputella, että nyt sopisi tulla syömään, vaan sinne huudellaan, että milloin ruoka on valmista.

Amerikkalaisissa kodeissa testosteronilla sisustettuja tiloja kutsutaan nimellä man room eli mieshuone. Se ei tarkoita pisuaarikoppia, vaan poikain pelihuonetta ja äijäluolaa, jonka sisustusta hallitsevat juntihtavat baaritiskit pelipöytineen ja tummanahkaiset sohvaryhmät kotiteattereineen.

Vastaavanlaisista naishuoneista en ole kuullut valtameren takaa. Sen sijaan on roosanvärisiä askartelu- ja ompeluhuoneita sekä toivelistalla yksiön kokoisia vaatehuoneita. Puuhastelu on jo monessa pirtissä out ja kenkien järjestely in.

Olen enemmän tyyppiä autotallierakko kuin kodinhoitosisäkkö. Unelmieni talli ei ole hikipaja, vaan jenkkityylinen huilailuhuone. Autolle siellä ei ole sijaa eikä etenkään pesutornille. Se on leidiluola, kattoikkunalla tuunattu.

Tallissani eivät huuda kirkkaat loisteputket eivätkä seinäkellot räksytä, mitä pitäisi tehdä.

Unelmatallini pyhitetään nautiskeluun ilman kotiaskareiden ikäviä ääniä. Laiskanlinna saa kunniapaikan takan edessä. Musiikki, elokuvat ja kylpyamme edistävät henkistä hyvinvointiani.

Vieraitakin saatan kutsua, sillä ei ole hyvä täysin erakoitua. Leidit ovat tervetulleita järjestelemään luolani viinikaappia ja syventymään palomiesten taidekalenterin vaihtuviin teoksiin aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Unelmatallini ovet aukeavat myös miehille. Arvostan keskusteluja autoilun asiantuntijoiden kanssa, etenkin ennen ja jälkeen katsastuksen. Heillä on kuitenkin ne autotallit, joissa on ne työkalut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.