Unelmien ja painajaisten Alaska

Vaikka talvenvihaajana yleensä vältän kylmiin paikkoihin sijoittuvien ohjelmien katsomista, Alaska kiehtoo silti. Alaskaan sijoittuvia tosi-tv-sarjoja on useampiakin. Esimerkiksi Alaskan korjaajat, Saari ilman lakeja, Alaska: viimeinen rintama ja parikin kullankaivuusarjaa. Lisäksi Discoveryllä pyörii sarja, jossa Alaskaan muuttuvat ihmiset etsivät uutta kotia.

Jos ihan tarkkoja ollaan, Alaska kiinnostaa minua vain vähän. Asuinpaikkana se tuntuu aika tarkkaan helvetiltäni. Ja juuri tämä tekee alaskalaisista ja Alaskaan muuttavista ihmisistä kiinnostavia.

Alaskassa pitkään asuneet ihmiset ovat sitkeitä oman tiensä kulkijoita. He viihtyvät yksin ja perheensä kanssa, mutta tarpeen tullen kaveria autetaan. Sillä alaskalainen tietää, että seuraava apua tarvitseva voi olla hän itse.

Alaskaan muuttajilla taas tuntuu olevan turhan romanttinen kuva lähes ikuisen talven osavaltiosta. Osaa kiehtoo oma rauha ja luonnonläheisyys. Osa haluaa itselleen ja perheelleen puhtaan elinympäristön, enkä nyt tarkoita vain raitista ilmaa.

Jos yhteiskunnan ongelmat eivät näy ruuhkaisilla kaduilla, se ei tarkoita sitä, että ongelmia ei olisi. Lisäksi Alaska on ihan oikeasti vaativa paikka asua, eikä kaunis talvisää ole herkkua pitkän päälle käytännössä. Alaska opettaa.

Alaskaa on kiva katsella, vaan en haluaisi edes käydä siellä. Liian kylmää, liian rasittavaa, liian hidas netti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .