Unijukka vie voiton vihreästä limasta

Odotetaanko teidän perheessänne jo koulujen alkua? Meidän kuusihenkisessä poppoossa nousee yksi lapa pystyyn, ja se kuuluu minulle.

Helteinen kesä sujui lutvikkaasti siihen asti, kun olimme kaikki lomalla. Sitten mammalle koitti arki, aamuherätykset ja aikataulu. Samaan aikaan mukuloilla lomailu jatkuu entistä villimpänä: kännykkä kasvaa käteen kiinni, Netflix laulaa aamusta iltaan. Tai oikeastaan vasta puolesta päivästä, sillä eihän kukaan ole hereillä ennen sitä.

Meininki on hurjimmillaan ennen puoltayötä, ja sitten alkaa esiteinien loputon iltapalarumba. Se on varsin meluisaa puuhaa: mikro laulaa ja jääkaapin ovet paukkuu. Välillä kinataan kinkusta tai lauotaan muuten vaan suht äänekkäitä totuuksia kanssaeläjien älykkyysosamäärästä.

Eräänä arki-iltana päätin kuitenkin olla hyvä ja osallistuva äiti ja ehdotin lapsille yhteistä elokuvailtaa. Olen kokenut aiheesta huonoa omatuntoa puoli vuotta koululääkärin tapaamisesta saakka. Lääkäri kyseli perheen yhteisiä harrastuksia ja minä ehdotin hätäpäissäni yhteisiä telkkarihetkiä. Mihin poika totesi lakonisesti: no ei me kyllä oikeasti mitään yhdessä katsota.

Nytpä on hyvä hetki korjata tilanne.

Etsimme yhdessä Netflixistä hullun hauskaa lapsille sallittua komediaa ja päädymme Robin Williamsin tähdittämään Flubber – maailman mahtavin mönjä -teokseen.

Vihdoin ihana iltarauha. Homma etenee odotetusti: lapset katsovat leffaa mutta äidin kohdalla unijukka vie voiton vihreästä limasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .