Urheilijan nimi kertoo usein kaiken olennaisen

Jyväskylä on peräänkuuluttanut kansalaisia ilmiantamaan vaarallisia liikennekohtia. Tässä tulee yksi vinkki. Alvar Aallonkadun, Kramsunkadun ja Keljonkadun risteyksessä yliopistolta ajetaan usein fillarilla Alban suuntaan tuhatta ja kahtasataa. On vain ajan kysymys, kun rysähtää. Tarkkailehan tilannetta, Markku!??? Mihin JYPin organisaatioon tullut jääkiekkoilija Ville Kantee haluaa saada nimensä Keskisuomalaisessa? Kantee.

TÖRMÄSIN tässä yhtenä iltana kevyen luokan "huijaukseen". Maikkarin sivulla oli menossa kuvallinen kysymys: Mikä on Suomen läntisin kunta? Ja rahaa luvassa 30 000 euroa! Oikea vastaus (Maarianhamina) tekstarina (1,40 e) annettuun numeroon ja hyväksyvä vastavastaus. Bravo! Mutta mitä hemmettiä. Sitten olisi pitänyt vielä soittaa johonkin ja vastata jatkokysymyksiin! Ei kiitos. Tiedättekö, muuten, mikä oli paras ruudussa näkynyt vastaus alkuperäiseen kysymykseen? Hölmölä...

??? Mitä nyrkkeilijä Ville Kootan pitää tehdä luvunlaskun jälkeen? Koota ittensä.

TIEDÄ SITTEN, milloin Pääministeri-elokuvan käsikirjoitus on viimeistelty, mutta siinä on oraakkelimainen(?) lause laitettu pääministeri Matti Vanhasen suuhun. Sen lisäksi, että Vanhanen lupaa ottaa luodit Anneli Jäätteenmäen puolesta, hän sanoo, että pahimmassa tapauksessa ainoastaan hän "putoaa lankulta" (sic!).

??? Minkä kera jääkiekkoilija Kalle Kerman nauttii kahvinsa? Kerman.

SUPO lähettää etsiviä Afrikkaan. Ilmeisesti siksi, että kotimaan turvallisuus sitä vaatii. Ainakin virallisesti selityksenä on terrorismin ehkäisy. Onnea etsiville, sillä tontti on hieman suurempi kuin Suomessa.

??? Miksi nyrkkeilijä Nikolai Kodin jätti Lontoon-projektinsa kesken? Kodin vuoksi.

KUN KATSOO suomalaista televisiosarjaa poliisin työstä, kokee myötähäpeää. Meinaan vaan, kun brittiläisten ja amerikkalaisten sarjojen jäljiltä jännittävintä, mitä kotimaisissa tapahtuu on, että humalainen herätetään varastetun polkupyörän päältä.

??? Missä oli raumalaisten mielestä syy pyöräilijä Toni Liiaksen kilpailukieltoon? Liias dopinkis.

SARJASSAMME "tahatonta komiikkaa" oli alkuviikolla televisiossa haastattelu, jossa esiintyi "Pauli" ilman sukunimeä. Kasvoillaan. Niinpä. Mikäs sen "Paulin" identiteetin televisiossa vaarantaisi...

??? Seuraava on vain golfia ja koripalloa seuraaville. Miksi korisliigassa pelaavalla Lahti Namikalla on jokaisen ottelun alussa etu vastustajaansa nähden? Seuralla on käytössään (Peter) Mulligan.

EDUSKUNNAN urheilukerholta kavallettiin rahaa noin 100 000 euroa. Tapauksesta nousee väkisinkin mieleen maakunnan vahvan miehen Lauri "Tahko" Pihkalan legendaarinen elämänviisaus. Tahkohan oli sitä mieltä, että on parempi, että poliitikot urheilevat ja ryyppäävät kuin että pelkästään tarkastavat tilejä.

??? Mitä kannattajat usein huutavat jääkiekkoilija Ville Varakkaan pelistä? "Köyhää...!"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.