Usko kun sinulle sanotaan

Mistä johtuu, että kun kanssani jotakuinkin saman maun televisiosarjojen suhteen omaava ihminen suosittelee minulle jotain sarjaa, kestää yleensä toooodella kauan, ennen kuin tartun siihen. Oikeastaan alan katsoa sarjaa vasta silloin, kun kaikki muut ovat siihen jo melkein kyllästyneet. Näin ei toki käy ihan aina, mutta usein kuitenkin.

Kyse voi olla huonosta muistista, pitkistä piuhoista tai hitaasta sytytyksestä. Luulisin kuitenkin, että pikemminkin siitä sellaisesta ”minä itte” –toimintamallista. Että jos itse löytää jonkun hyvän, se on ikään kuin parempi, kuin toisten suosittelema. Voi ja saa sitä tyhmyydeksikin kutsua.

Havahduin tähän totuuteen taas pari viikkoa sitten. Viruttuani yli kaksi viikkoa armottomassa flunssassa ja katsottuani jo kaikki mieleen tulevat romanttiset komediat, joiden parissa kyynelehtiessä nokkakin aukeaa mukavasti, valitsin Dexterin.

Sen sijaan, että olisin esimerkiksi sukeltanut tämän hyväntahtoisen psykopaatin pariin jo aiemmin, olen katsonut monta melko turhauttavaa b-luokan sarjaa. En ymmärrä miksi.

Toisaalta onhan se aika mukavaa huomata ihastuvansa sarjaan, jota käyttämäsi ohjelmatarjoajan paketissa on tarjolla kausikaupalla. Nyt ei tarvitse katsoa mitään heikosti käsikirjoitettua ja näyteltyä soopaa viikkokausiin. Ei tarvitse uskotella itselleen, että kotimainen Koukussa-sarja muuttuu kyllä jossain kohtaa uskottavaksi tai että aika seuraavan Benedict Cumberbatchi:n ja Martin Freemanin tähdittämän Uusi Sherlock -sarjan neljännen kauden ilmestymiseen kuluu nopeasti. Kaksi vuotta ei nimittäin mene nopeasti, vaikka moni ajan kiitämisestä puhuukin. Eikä sinänsä ihastuttavan Matleena Kuusniemen ja Tommi Erosen dialogi muutu koukuttavaksi.

Muita kaikkien ylettömästi hehkuttamia sarjoja, joita en ole vielä katsonut on esimerkiksi Desperate housewives, Californication, Weeds ja House of cards. Olen varma, että nämä ovat hyviä. Olkaa siis minua fiksumpia ja katsokaa ne ihmeessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.