Uskomatonta hurskastelua

Hallitsijamme on valittu. Yksi heistä on Päivi Räsänen, joka heti kättelyssä kertoi pyrkivänsä vaikuttamaan siihen, että turvapaikka annettaisiin ensisijassa niille, jotka uskovat kuten Päivi uskoo. On kai palkitsevampaa auttaa niitä, jotka eivät ole vääräuskoisuutensa takia menossa joka tapauksessa Helvettiin. Ja käänteisesti: jos gambialainen toisinajattelija ei ole Päivin laskujen mukaan menossa taivaaseen, ei hän ole tulossa Suomeenkaan.

Tuntuu kuitenkin hieman epäreilulta pelastaa heidät, jotka ovat jo pelastettuja. Sanoohan Jeesuskin, ettei ole tullut hurskaita kutsumaan, vaan syntisiä. Eikö armeliaampaa olisi ottaa ensiksi vastaan huorat, epäjumalainpalvojat ja juomarit? Minkä palkan ansaitsee ihminen, joka rakastaa vain niitä jotka häntä rakastavat? Ministerin palkan, vastaa Päivi. Kristittyjä on nimittäin siunattu poikkeuksellisella sopeutumiskyvyllä, mikä auttaa heidän mukautumistaan minne tahansa he pakenevatkaan, toisin kuin muslimeja, homoja, ja niitä muita, joista tulee kristillistä arvopohjaa ilkeyttään nakertavia terroristeja Etelä-Pohjanmaalle.

"Me vaellamme uskossa, emme näkemisessä," sanoo Raamattu. Senkus vaellatte, omissa oloissanne, sanoo Juuso. Luottaisin kuitenkin enemmän kuskiin, joka suunnistaa silmät avoinna. Eduskunnassa tehtävien päätösten tulisi perustua johonkin muuhun kuin kansanedustajien jumalsuhteeseen. Että kun päätetään ihmisten oikeudesta rakastaa lähimmäistään ihan virallisestikin, tai päättää omasta ruumiistaan raskaaksi tultuaan, ei argumenteiksi kelpaisikaan säkeet Mooseksen kirjoista vaan tolkun puhe. Eihän voi olla mahdollista että meillä on ministerinä ihminen, jonka ensisijaisena missiona näyttäisi olevan äänestäjiensä sielujen pelastaminen kadotukselta. Että Päivi ja kumppanit eivät olekaan kansanedustajia, vaan valitun kansan edustajia.

Kun keskustelua käydään esimerkiksi aikuisten ihmisten seksuaalisuudesta, on vaikea ymmärtää mitä tekemistä sillä on Lusiferin tai muinaisen Babylonin kanssa. Eduskunnan käytävillä kulkee tälläkin hetkellä ihmisiä, joiden näkemyksen mukaan homot kulkevat kuolemansa jälkeen ikuiseen piinaan ja kadotukseen. Itse he nousevat paratiisiin, jossa eivät muslimit lisäänny, homot eivätkä koirat mene naimisiin eikä neekeriukkoja ole kuin kassara kädessä raivaamassa Viitasaaren metsiä. Turvapaikkapäätöksiä tehtäessä tulee ihmisen hädän ja avuntarpeen olla ensisijainen valintakriteeri. Se, millainen suhde pakenevalla on Jeesukseen, on yhdentekevää.

Ottaessaan tuekseen Raamatun, politiikolla on usein tarkoituksena osoittaa, että Jumalakin komppaa hänen hölynpölyään. Tosi asiassa hän osoittaa ainoastaan olevansa tekopyhä hurskastelija, joka omien ajatustensa sijaan käyttää mielummin vanhoja paimentolaisten loruja. Kun homofobiasta kärsivä rasistinen juntti siteeraa eduskunnan täysistunnossa Moosesta, saa naamastaan pidellä tosissaan kiinni ettei se irtoaisi.

juuson6@suomi24.fi

Kirjoittaja on punk-yhtye Aivolävistyksen laulaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.