Uusi kyläpäällikkö pikatahtia

Äänekoski etsii tositarkoituksella ja rivakasti kaupunginjohtajaa. Hakuaika päättyy toukokuun lopussa, uusi johtaja valitaan elokuussa ja työt alkavat lokakuun alussa.

Parin viikon hakuaika ei ole kovin tyypillinen näin merkittävissä tehtävissä. Toivottavasti se silti riittää siihen, että pätevin mahdollinen kaupunginjohtaja ehditään kaivaa esiin.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on korkeakoulututkinto sekä soveltuvuus tehtävään. Kokemus työskentelystä kuntajohtajan tehtävissä katsotaan eduksi.

Hakijat voivat esittää palkkatoivomuksensa. Nykyisin Äänekosken kaupunginjohtajalle maksetaan 7831,88 euron kokonaispalkka.

Virkakieli sikseen. Suomeksi sanottuna Äänekoski tarvitsee keulaansa idearikaan henkilön, joka saa ihmiset mukaan ja asioita tapahtumaan.

Monipuolinen koulutus ja työura ovat eduksi.

Tärkeintä on kuitenkin, että valittu on oikeanlainen tyyppi. Hän tulee juttuun ihmisten kanssa, mutta on silti riittävän määrätietoinen.

Paikallistuntemus ei ole välttämätöntä, mutta hyvät yhteiskuntasuhteet ovat. Niitä on hyväksi olla sekä valtionhallintoon, politiikan huipulle että liike-elämään.

Viime aikoina eivät kaupunginjohtajien hakukierrokset ole olleet menestys. Syynä voi olla se, että kuntatalous sakkaa ja vetovastuullinen joutuu melkein aina kivireen eteen.

Pari viikkoa sitten täytettiin naapurimaakunnan Etelä-Savon pääkaupungin Mikkelin johtava virka.

Hakemuksia tuli 19, joista, joista loppusuoralle valikoitui neljä tosihakijaa.

Valituksi tuli Kuusamon kaupunginjohtaja Timo Halonen (kesk.), jolla hakijoista ainoana oli kokemusta kunnan johtamisesta.

Kärki oli kapea Jyväskylässäkin, jossa uudeksi kaupunginjohtajaksi valikoitui 16 hakijan joukosta kaupungin oma poika Timo Koivisto (sd.).

Äänekosken houkuttelevuus mahdollisten ehdokkaitten silmissä on varmasti kasvanut biotuotetehtaan myötä.

Toisaalta vaakakupissa on talouden saneerauspaineet, jotka toki ovat riesana lähes kaikkialla.

Äänekoskellakin pitänee varautua siihen, ettei suoranaista tungosta vahvoista hakijoista nähdä. Joka tapauksessa ensimmäinen varteenotettava ehdokas on jo ilmaantunut.

Äänekoskea varmoin ottein vs. kaupunginjohtajana luotsannut Matti Tuononen (sit.) kertoi Sisis.fi-verkkopalvelussa tiistaina, että hän "erittäin todennäköisesti hakee paikkaa".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.