Uusi ministeri tapasi Pylkönmäen ainoan insinöörin

Keskisuomalaisen taloustoimituksen kesätoimittajat voivat edetä pitkälle, osoittaa Henna Virkkunen, joka aloittaa ensi viikon perjantaina opetusministerinä.

Eläintarha-palstastaan aluksi tunnetuksi tullut Virkkunen työskenteli Keskisuomalaisen taloustoimituksessa kesän 1998 ja teki muulloinkin vuoroja osastolla. Pulssi-osastolla hän oli töissä paljon pidempään kuin taloustoimituksessa.

Mutta mistä tuleva ministeri kirjoitti reilut 10 vuotta sitten? Henna oli melkoinen ideanikkari itsekin, mutta pääosa aiheista taisi olla vakiväen antamia ja uutistilanteessa eteen tulleita ideoita.

Kesätoimittaja lähetettiin juttumatkalle selvittämään tilastoihmettä. Juttu Suomessa on satatuhatta insinööriä, Pylkönmäellä yksi jäi mieleen, vaikka otsikko pitikin tarkistaa arkistosta.

Tietä venäläisille ! Westwind Highway saattaa tyssätä molemmissa päissä kertoi 10 vuotta sitten esillä olleestaImatra-Vaasa-tiehankkeesta. "Keskisuomalainen ajoi 550 kilometriä Imatralta Vaasaan ja selvitti, mikä on totuus", Virkkunen kirjoitti laajassa reportaasissaan, joka olikin suunniteltu hänen tärkeimmäksi osaamisnäytteekseen tuolta kesältä.

Monet muut Henna Virkkusen juttujen otsikot osoittavat, että jutuissa käsiteltiin samantyyppisiä asioita kuin nykyisinkin: Turvetuotanto rämpii mudassa, Kahvipaketti halpeni heinäkuussa kolme markkaa, Rakentaminen vauhdittuu kohti syksyä, Venekauppa nousee kohti aallonharjaa, Jalo Paananen ponnisti patruunaksi Pylkönmäeltä, Munantuottajat suivaantuivat pakkaamon huonoihin hintoihin.

Politiikka vei hyvän toimittajan, toivottavasti saadaan hyvä ministeri.

VOIMISTELUN MAAILMANMESTARI, Suomen nopein nainen ja huippumaalivahti. Tuskin mistään muualta löytyy yhtä kovien urheilijoiden liikuntalautakuntaa kuin Jyväskylästä. Vaikeaa se ainakin on.

Rekin maailmanmestari Jani Tanskanen, Suomen paras naispikajuoksija Johanna Manninen ja jääkiekkokenttien väriläiskä Sinuhe Wallinheimo ovat taatusti liikunnan asiantuntijoita, mutta lautakunnassa on kovasti huippu-urheilulautakunnan makua. Muutos on suuri, sillä vanhasta lautakunnasta löytyi melkoista huippu-urheilun vastustusta.

KUMPPANIN PUUTE lykkää lasten hankintaa, STT otsikoi torstaina juttunsa Väestöliiton perhebarometristä.

Asiaa ei olisi varmaan tiennyt ilman tuota selvitystä. Tulee mieleen tutkimus, jossa todettiin, että liikenteen melu kuuluu sisäpihan puolella oleviin asuntoihin kovemmin kuin kadun puolen asuntoihin.

SOFI OKSANEN voitti kirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan Puhdistus. Nuorempana hän asui Jyväskylässä, mutta Suomen Ateena ei taatusti saa Oksasesta kehujaansa. Päinvastoin: Oksanen ei viihtynyt täällä lainkaan.

Oksanen käyttää kirjassa Stalinin lehmät monen otteeseen termiä sysisuomalainen pikkukaupunki. Arvelenpa, että hän tarkoittaa Jyväskylää.

JYVÄSKYLÄN POLIISITALOSSA on taas menossa homeremontti.

Poliisin lupapalvelukin on evakossa remontin takia, mutta muutaman viikon päästä starttaavalla lupapalveluautolla ei taida olla mitään tekemistä asian kanssa. Mutta onko varmistettu, että lupapalveluautossa ei taatusti ole hometta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.