Uusia haasteita keski-ikäisellekin

Vaihdoin työtehtäviä lokakuun alussa ja siirryin Pulssi-osaston esimiestehtävistä uutistoimittajaksi.

Toimituksen iso organisaatiomuutos vauhditti omaa urakiertoani, mutta jossain vaiheessa se olisi ollut joka tapauksessa edessä. Olin tuntenut jo jonkin aikaa, että Jokisen eväät eivät olleet enää levällään, vaan peräti syötynä. Jotakin uutta oli pakko kehittää.

Ajolähtö organisaatiomuutoksen avittamana oli helpompi vaihtoehto kuin pelkästään oma päätös, sillä kaltaiselleni ihmiselle on helpompi pysyä tutussa ja turvallisessa kuin syöksyä tukka suorana (kalju kiillotettuna) uusiin haasteisiin. Edessähän voi olla jotakin sellaista, jota ei osaa tai jota ei ehkä haluaisi tehdä; kuin uusi ruokalaji, jota uusi esimies käskee ainakin maistamaan.

Viimeisinä työpäivinäni Pulssissa käväisin jo uutistoimituksen kuntaryhmien palaverissa. Nyt tiedän, miltä tettiläisistä tuntuu - ja voin vain kuvitella, miltä tuntuu työkavereista, jotka saavat riesakseen viisikymppisen työelämääntutustujan, joka pystyy kyllä lukemaan kunnanhallituksen esityslistoja sujuvasti, mutta ei ymmärrä niistä mitään.

Forrest Gump-Jokinen.

Tuli vähän sellainen tunne, että olisi mukava päästä jonkun oikean uutistoimittajan mukana todelliselle juttukeikalle, että näkisi turvallisesti millaisia ihmisiä siellä kunnassa oikein on.

Ensimmäisen uutismaanantain aamupalaverissa oli yhtä jännää. Löytyisikö minulle työtehtävä, jonka pystyisin hoitamaan kunnialla niin, että itseluottamukseni nousisi ja voisin vastata uusiin haasteisiin rohkeammin? Jotain muuta kuin kahvinkeittoa kokeneemmille kollegoille? Lähes 20 vuoden vakituisen työsuhteen jälkeen tällaiset tunnelmat olivat suorastaan virkistäviä.

Muutaman työpäivän jälkeen aloin uskoa, että tämähän voi toimia oikeasti. En ole ollut täysin tumpelo, mutta sen verran pihalla, että sisälle pääsemiseksi on ollut pakko opetella avaamaan uudenlaisia, entistä haastavampia lukkoja.

Olin aikoinani pari kesää kesähotelli Rentukan siivoustyönjohtajana. Lähtöni jälkeen hotellin oma siivousryhmä lopetettiin ja palvelut päätettiin ostaa ulkopuolelta.

Pulssin esimiehenä olin viisi vuotta, ja kun lähdin sieltä, osaston itsenäisyydestä luovuttiin, nimi muutettiin ja se liitettiin osaksi suurempaa kokonaisuutta.

Jälki on ollut sen verran vakuuttavaa, etten taida olla ehdolla sitten joskus kun Erkki Laatikainen lähtee eläkkeelle ja Keskisuomalaiselle valitaan uusi päätoimittaja.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen uutistoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.