Uusiksi hirviöt

Zombikiintiöni on täynnä, ja vampyyrit toistavat itseään. Ihmissusitarinat toimivat harvoin, ja muumiot ovat tahattoman koomisia. Tarvitsemme uudenlaisia hirviöitä.

– Kissamies. Nukkuu 18 tuntia vuorokaudessa ja herää välillä syömään. Vaatii välillä kosketusta ja välillä inhoaa sitä, eikä mielialaa voi tietää etukäteen. Välttelee työntekoa.

– Somettaja. Jatkuvasti tietokoneen ja mobiililaitteiden ääressä, myös väkijoukossa. Kehuu sadoilla ”ystävillään”, joita ei oikeasti edes tunne. Supervoimana äärimmäisen nopeat peukalot.

– Salimonsteri. Pelottavan näköinen lihaskasa, joka puhuu vain treenaamisesta ja ruokavaliosta. Luomuversiot ovat melko vaarattomia, mutta dopingia käyttäviä yksiköitä on syytä varoa.

– Tinder-tyyppi. Sarjadeittailija, joka muistuttaa todella vähän profiilikuvaansa. Pyrkii pikavauhtia sukupuolisuhteeseen keinoilla millä hyvänsä. Ei osaa käyttää puhelinta soittamiseen.

– Julkkis-tyrkky. Koulutukseltaan ja taidoiltaan vähäpätöinen yksilö, joka elää julkisuudesta ja julkisuutta varten. Naarailla vaikeuksia pitää vaatteita yllään, koiraiden ongelmana lukeminen.

– Mamumamu. Liittää kaikki asiat aina maahanmuuttajiin, joista puhuu jatkuvasti. Ei edes osaa ajatella muuta. Helppo tunnistaa sanoista ”en ole rasisti mutta”.

– Negaaja. Kaikki asiat ovat lähtökohtaisesti ongelmia ja muutokset ovat aina kohti huonompaa. Ennen kaikki oli paremmin, eikä edes nostalgia ole entisellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.