Uusin silmin: Kaupunki ja luonto on nautinnollinen yhdistelmä Jyväskylässä

Kun ensimmäinen kerta saavuin Suomeen, menin Helsingistä Jyväskylään junalla. En voinut nukkua junassa, vaikka minua väsytin, koska katselin junan ikkunasta metsiä ja järviä koko ajan. Ennen näin samakin maisema televisiossa.

Asuminen Jyväskylässä on jännittävä minulle, koska minun kodin ympärillä on metsiä ja 2 järveä. Kun asuin Iranissa olin aina kuvitellut, että menen kävelemään metsään ja kun joka kerta halusin päästä metsään minun täytyi matkustaa Iranin pohjoiseen ja kesti noin 10 tuntia autolla, mutta nyt minun toivomukseni suostutaan. Käveleminen ja kuunteleminen linnunlaulua metsässä on niin nautittava minulle, jopa minun harrastukset on muuttunut, sen takia että asun lähellä luontoa. Esimerkiksi, ennen tykkäsin viettää aikaa ravintolassa tai kahvilla. Lisäksi kävin kaikkialla autolla, mutta tällä ihmettelin, että paljon ihmisiä pääsevät kävelemällä tai pyöräilemällä töihin vaikka heillä on auto. Tällä hetkellä vaihdan minun tapani ja nautin kävelemisestä.

Minun kaupungissa, Isfahan (Isfahan on Iranin kolmanneksi suurin kaupunki) näin melkein kissoja kaduilla, mutta jyväskylässä yllätin, että näin oravia ja pupuja minun kodin lähellä ja otin kuvia niistä, koska aikaisemmin ajattelin, että voin nähdä niitä vain metsässä. Totuushan on, että luonto on kaupungissa, toisin sanoen kaupunki on luonnossa.

Myöhemmin ymmärsin, että poiminen marjoja ja sieniä on ilmaiseksi kaikille. Edelleen se on mielenkiintoista harrastus suomalaisille, myös kesämökkeily lomalla tai viikonloppuna erityisesti kesä aikana on suosittu.

Suomessa koin erilaisen sää. Syksy on todella värikäs ja minun lempi vuodenaikani. Voin löydätä ruskaa luonnossa. Talvella sataa lunta kovasti, kova kylmä ja joskus ikävä sää siitä huolimatta, että elämä on normaali, mutta nykyisin Isfahanissa on vähän kylmä, jos sataa lunta kaikki koulut suljetaan. Esimerkiksi viime talvena tietysti ei satanut lunta koskaan. Päinvastoin kesä on liian kuuma ja lämpötila on noin 40 astetta.

Minä sopeudun Suomen ilmastoon. Tänä kesänä matkustin Iraniin kesälomalle. Siellä tunnin, että kuuma oli sietämätön minulle. Kun palasin Jyväskylään olen nuorentunut.

Vihdoin minun mielestäni, että luonto on kaikille ja ei ole kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.