Väärät aiheet totutusti esillä Veikkausliigassa

Aiheita riittää. Vieläpä reilusti. Hyviä sellaisia.

Miten Haka-legenda Vallu Popovits päättää uransa entisen päävastustajan HJK:n paidassa? Mihin Jari Litmanen johdattaa FC Lahden tänä vuonna? Paisuuko Honka-ilmiö entisestään? Kuka lupaavista nuorista pelaajista tänä vuonna lyö läpi? Miten käy tulokasjoukkue JJK:n?

Mutta ei.

Jälleen on uusi Veikkausliigakausi pyörähtänyt käyntiin ja jälleen suurimman huomion varastavat kenttäolosuhteet.

JOS ODOTETTU jalkapallokausi käynnistyy kahdella ottelulla, niin jokin suunnittelussa on mennyt pieleen.

Veikkausliiga jos joku osaa omaan jalkaan ampumisen taidon. Perinteisesti jo syksyllä alkaa parku kenttävaatimuksista. Sanktioilla uhkaillaan aina aikansa, mutta lopulta liiga negatiivisen julkisuuden jälkeen nostaa kädet pystyyn ja antaa asian olla.

Keväällä puolestaan kaupunkien suunnasta kuuluu valitusta siitä, kuinka vaikeaa kentän saaminen pelikuntoon on huhtikuun loppuun mennessä. Tänä vuonna asia onnistui Rovaniemellä, mutta ei arktisella Anjalankoskella eikä tuiskuisella Tampereella. Ei ihme, että Veikkausliigan imago on mitä on.

OTTELUOHJELMA on sekin taas totutun mielenkiintoinen. Veikkausliigalla tuntuu olevan kova pelko pelata otteluita parhailla keleillä eli kesä- ja heinäkuun aikana. Esimerkiksi JJK pelaa saman verran otteluita lokakuussa kuin kesäkuussa.

Suomalaiset ovat toki kesäisin mökkikansaa, mutta silti väittäisin tavallisen satunnaiskatsojan eksyvän jalkapallopeliin helpommin kesähelteillä kuin pimenevän kosteassa syysillassa.

Myös sitä voisi miettiä, kannattaako vielä toukokuussa varsin heikossa kunnossa olevat nurmikot runtata pilalle armottomalla ottelusumalla vai olisiko kuitenkin viisaampaa siirtää pelejä kesälle, jolloin vihreä vera kestää kuormitusta paremmin.

JO TRADITIOKSI muodostunut rummutus olosuhteista, jota tämäkin kolumni vahvistaa, syö ikävästi Veikkausliigan uskottavuutta. Jos jotain hyvää tästä olosuhderumbasta haluaa löytää, niin ehkä Juha Malinen ja muut mannereurooppalaisen kausirytmin puolesta Suomessa liputtavat tajuavat vihdoin juttujensa mahdottomuuden.

Kuten alussa nostetut aiheet osoittavat, Veikkausliiga on tänäkin vuonna erittäin mielenkiintoinen.

Olisiko jo aika nostaa itse peli parrasvaloihin ja jättää nurmikoista puhuminen vähemmälle?

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimituksen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.