Värikästä turhuutta, materian palvontaa

Näin vapun aikaan on tapana koristella paikkoja, naamioitua ja ostaa kaikenmoista tilpehööriä. Erilaisia serpentiinejä, ilmapalloja, vappuvärejä ja vappuviuhkoja. Näitäkin on todella montaa eri lajia, väriä ja kuviota.

Tarvitseeko näitä kaikkia todella? Tuntuu hassulta, että pala paperia kuten serpentiini olisi kovin tärkeää. Mutta entä jos tästä kaikesta ylimääräisestä sälästä onkin tullut nykyään se vapun ydin?

Ennen vanhaan tätä kaikkea ei ollut, eikä se kyllä paljoa menoa haitannutkaan. Nykyään tuntuu enemmänkin siltä, että on velvollisuus ostaa kaikkea nurkkiin pyörimään. Eihän vapusta muuten tulisi yhtään mitään.

Mielestäni tällainen turha krääsä on paitsi luonnonvarojen tuhlaamista myös rahan tuhlaamista. Markkinamiesten temppuja, sanon minä. Toisaalta rahansa kukin kuluttakoot mihin parhaaksi näkee, mutta kyllä maalaisjärjen käyttö aina kannattaa.

Älkääkä ottako paineita vapun järjestämisestä ja tunnelman luomisesta, sillä kyllä se vappu luo sen jo itsestään.

Ota haaste vastaan! Ole ilman vappukoristeita tänä vappuna ja katso, mitä tapahtuu. Vappu tulee varmasti olemaan ihan yhtä kuin aikaisemminkin, onnea matkaan!

Kirjoittaja opiskelee 9. luokalla Viitaniemen koulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.