Vaadimme kahvia ja tuoretta pullaa!

Pikkulinnut - nuo kaiken näkevät ja kuulevat - ovat kertoneet, että uusi ja uljas noin 130 000 asukkaan Jyväskylä aikoo juhlia syntymistään vuodenvaihteen tienoolla "työn merkeissä". Siis nenä tiukasti budjettikirjoissa kiinni ja pipo silmillä.

Mitä ihmettä? Työn merkeissä.... Kuulostaa todella virkamiesmäiseltä.

Turha sitä on heittäytyä liian vaatimattomiksi, kun kerran näin iso päätös vihdoinkin konkretisoituu ja keinotekoiset kuntarajat (ainakin kaupungin ja maalaiskunnan) väliltä poistuvat.

Kaupunki aikoo näillä näkymin kuitata yhdistymisen uudenvuodenyön juhlistuksella Kirkkopuistossa, mikä sinänsä on kaunis perinne. Jotenkin vain tuntuu siltä, että kyläpäällikön uutta Jyväskylää hehkuttava puhe ja jääkylmä kuohuviinipullo (sekin oma) eivät tässä tilanteessa riitä.

Sekin kuulostaa perin kummalliselta, että kolmen kunnan yhdistymistä juhlittaisiin vasta Jyväskylän kaupungin syntymäpäiväviikolla ensi maaliskuussa, jolloin kaupungille tulee plakkariin kunnioitettavat 171 vuotta.

JOS OLISIN uuden Jyväskylän uusi ja mahtava kyläpäällikkö, tarjoaisin uusille (ja toki nykyisillekin) kaupunkilaisille vähintään lämmintä juotavaa ja pikkuherkkuja vaikkapa heti uudenvuoden jälkeisenä arkipäivänä.

Pöydän voisi pistää koreaksi Kävelykadulle, mutta myös Tikkakoskelle ja Korpilahden keskustaan.

Kahvinkaatajina toimisivat yhdistymisen arkkitehdit ja itse rakentajat. Andersson huolehtisi kahvitermarista, "apupojat" Lepistö, Utriainen ja Koivisto muista lämmikkeistä. Uusi luottamushenkilöjohto voisi tarjota - jos ei nyt aivan leipää ja sirkushuveja - niin ainakin tuoretta paikallispullaa.

Sovittu?

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen uutistoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.