Vakavaa asiaa ja sitten vaan ihan puutaheinää

Nyt asiaa voi jo käsitellä, kun pahin tunnekuohu on mennyt. Nimittäin Sellon tapahtumia. Täytyy taas kerran onnitella suomalaisia päättäjiä siitä, miten he onnistuivat kohdistamaan keskustelun asian ytimeen. Erityiskiitos kokoomukselle, joka ministerinsä suulla keräsi vaali-irtopinnat pois maleksimasta ottamalla kohteekseen Suomessa asuvat rikolliset ulkomaalaiset. Ei kun monoa ahteriin. Tietysti joku toimittaja olisi voinut kysyä sisäministeri Anne Holmlundilta, että mitä viranomaiset aikoivat tehdä kotimaisille rikoksenuusijoille, jotka ovat määrällisestikin ulkomaalaisia suurempi uhka suomalaisille.

??? Millainen on hyvä sisäministeri? Sellainen, joka on aina pihalla.

VIIKON juttusammakkopalkinto menee kansanedustaja Anne Kalmarille, joka kirjoitti Suur-Jyväskylä Lehdessä 13.1. puutaheinää. Kirjoittaja opetti kolumnissaan ihmisiä siitä, miten tyhmää on ottaa pikavippi. Kansanedustaja kirjoituksessa kertoi puolestaan, mitä eduskunta pyrkii tekemään pikavippiongelmien ehkäisemiseksi. Olisi edustaja voinut samalla kertoa senkin, miksi niitä ei voi kieltää kokonaan, jos ne kerran niin petollisia ovat. Hassuinta tekstissä oli kuitenkin se, että yhteiskunnan hyväosaisena kansanedustaja kirjoitti, ettei "ihmiselon onni tule kulutuksesta" ja että "pienelläkin rahalla voi elää täyspainoista elämää". Näinköhän ne kansanedustajatkin tekisivät työnsä pienemmällä palkalla...

??? Miksi pikkuleijonat konttasivat jääkiekon nuorten MM-kisoissa? He ottivat kirjaimellisesti mallia valmentajastaan Hannu Jortikasta.

TIESITTEKÖ, että keskisuomalaisten adoptoimalla Pensseli-sedällä on ihan oma pizza eräässä helsinkiläisessä ravintolassa. Niille, jotka eivät pääse paikan päälle, kerrottakoon, että siihen tulee kebablihaa, kinkkua, tomaattia ja sipulia. Tämän pizzan syöjällä ei vatsa kurdi.

??? Miten VR mainostaa uusia juna-hotelli-pakettejaan? Valitse Pendoliino, sillä pääset suoraan respaan!

HELSINKI-VANTAAN lentokentällä suma seisoo. Ja siinä sivussa muutama laukkukin. Eli, kun ennen meillä oli rajan pinnassa laukkuryssiä, nyt on sitten laukkurysä. Kiista on poliittisestikin niin kuuma, että nyt jos koskaan olisi hyvä, jos hallituksessa olisi myös salkuton ministeri.

??? Miten Finnair pyrkii hankkimaan uusia asiakkaita? Mainoslauseella: "Hei, tule lentokentälle, matkalaukkusi on jo täällä!"

SEURAAVA uutinen ei monia hetkauta, mutta pakkohan se on kertoa kuvana suomalaisesta tv-kulttuurista. Okei, en nyt puhu suorasta Urheilugaala-lähetyksestä, joka eteni juohevasti ja hauskasti kuin italialainen juna Suomen pakkasissa. Puhun Diggari-kanavasta, joka lopetti toimintansa laittamalla ruutuun tekstin (kirjaimellisesti näin): diggari kanavan toiminta loppuu. Kiitos katsojille... Tämän lisäksi on lähetetty kiitoskortti kanavan katsojille. Kaikille kuudelletoista.

??? Miksi konduktöörien syrjähypyt johtavat yleensä eroon? Heille on päähän iskostunut sanonta: saattaen vaihdettava!

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.