Vakavaa pääsiäis- viihdettä

Pääsiäisestä on tullut suomalaisille pitkä kevättalven viikonloppu Lapin-lomineen, mämmeineen ja lammaspaisteineen ilman sen suurempaa uskonnollista sisältöä. Radion pääsiäisohjelmistosta ei tarvitse loukkaantua niidenkään, joilla on hartaampi lähestymistapa – kunhan pysyttelee kanavalla Yle Radio 1.

Johann Sebastian Bachin Matteus-passion radiointi kiirastorstai-iltana on legenda jo sinänsä. Jos kolmen tunnin järkäle jäi kuulematta, vahingon voi korvata Areenasta mutta myös lauantaina kello 11 Eva Tigerstedtin Klassikkoparatiisi-ohjelmasarjan osalla Matteus-passio pähkinänkuoressa.

Kaksi tuntia (19.03–22.00) klassisille kärsimysnäytelmille voi varata tänään pitkänäperjantainakin. Bachin Johannes-passion kööpenhaminalaisversion jälkeen radioidaan Lausannen katedraalissa äänitetty Sergei Rahmaninovin Vigilia.

Toisena pääsiäispäivänä päästään ilon puolelle jo yhdeksältä aamusta ohjelmasarjassa Aamusoitto, jossa kuullaan muun muassa Händeliä ja Haydniä. Illalla 18.30 palataan vielä Bachiin, Toisen pääsiäispäivän kantaattiin Erfreut euch, ihr Herzen.

Ei hätää, vaikkei klassinen musiikki nappaa, sillä pääsiäistä on teemoitettu myös kevyemmin sävelin.

Tuuli Saksala ja Susanna Vainio ovat rakentaneet kolmituntisen maratonlähetyksen otsikolla Armo popmusiikissa pääsiäislauantaille kello 19.03. Keskustelua armosta, pyhyydestä, kuolemasta ja toivosta rytmittävät popmusiikin armoklassikot.

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä kello 19.03 aloitetaan kolmiosainen pääsiäisen jazzklubi.

Sarjassa puhutaan Radiosta.