Valitaan seurat Veikkausliigaan vaikka lastenlorulla

Hiihdon dopingkarnevaaliin ei liene syytä enää palata. Tai palataan vasta sitten, kun asia on riittävän monissa oikeusasteissa puitu riittävän monien valituskierrosten jälkeen...

OIKEUSASTEISTA ja valituskierroksista puheen ollen. On äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, millainen poru ja valitus syntyy aikanaan siitä, että mitkä seurat nyt sitten loppujen lopuksi saavat pelata jalkapallon Veikkausliigassa ja mitkä eivät. Kyllä, luitte aivan oikein. Veikkausliigan pitäisi käynnistyä vajaan kahden viikon kuluttua, mutta lopullinen joukkuemäärä ei ole vieläkään selvillä.

Käsittämätöntä.

Liiga ja sen lisenssitoimikuntahan nakkasivat AC Oulun ulos sarjasta "jo" helmikuussa. Sittemmin ihmeteltiin huuli pyöreänä sitä, kun muutamien seurojen ulkomaalaispelaajat ja eräässä tapauksessa myös itse seura olivat vastaanottaneet epämääräisiä rahoja epämääräisiltä tahoilta. Sen jälkeen oli lyöty epämääräisiä vetoja epämääräisistä ottelutuloksista.

Epämääräistä.

Tämän hulinan seurauksena Tampere Unitedin sarjapaikka on nyt vaakalaudalla. Tätä kirjoitettaessa virallinen tieto on, että TamUn kohtalo ratkaistaan lopullisesti kuluvan kuun 26. päivä, siis kaksi päivää ennen liigan avauskierrosta.

Täysin käsittämätöntä.

Joskus niihin aikoihin lienee luvassa myös urheilun oikeusturvalautakunnan ihan oikeasti lopullinen päätös AC Oulun asiassa. Palstanpitäjällä on aavistus, että Veikkausliigajoukkueen markkinointi saattaa olla hippasen hankalaa tällä hetkellä. Kuvitelkaapa myyntimies jonkin firman kirstunvartijan pakeilla.

- Tuota... Meillä olisi tässä tämä jalkapalloseura X, joka pelaa Veikkausliigassa. Me ei nyt tässä vaiheessa vielä tiedetä, montako ottelua kauden aikana pelataan, milloin ne pelataan ja ketä vastaan. Jos pelataan. Mutta rahaa tarvittais pirusti, kun on nuo pelaajien palkatkin vähän myöhässä.

LIIGASEUROJEN yhdistys Veikkausliiga ry erotti Tampere Unitedin jäsenyydestään tällä viikolla. Kuten asiaan kuuluu, se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita itse liigasta erottamista.

Erottamisprosessista palstanpitäjä kuuli huiman tarinan. Veikkausliigan toimistolta kuului kuulemma wanha kunnon lastenloru: "Enten tenten teelikamenten. Hissun kissun vaapula vissun. Eelin keelin klot. Viipula vaapula vot. Eskon saun piun paun. Nyt mä lähden tästä pelistä pois. Puh pah pelistä pois," kaikui jylhä ääni.

Tämän jälkeen kuului räkäistä naurua ja TamUn toimitusjohtaja Deniz Bavautdin juoksi itkien kotiin.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.