Vallitseeko Taivaassa demokratia?

Rippileiri oli 15-vuotiaana päräyttävä kokemus. Oltiin poissa kotoa, valvottiin yömyöhään, laulettiin syvällisiä lauluja ja hengailtiin hyvien tyyppien kanssa. Ja ennen kaikkea: siellä oli tyttöjä. Tästä syystä päädyin riparin jälkeen isoiskoulutukseen.

Jos maailman huonoin isoinen -palkinto joskus jaetaan, olen varmasti ehdokaskahinoissa vahvoilla.

Olen joka tapauksessa Uuden testamenttini läpi kahlannut. Vanhaakin luin.

Rippikoulussa Ison kirjan sisältöä taottiin päähämme totena. Loppukokeesta oli pakko päästä läpi, jotta isona pääsisi naimisiin kirkossa.

Iän karttuessa mieleen on tullut paljon kysymyksiä, joihin toivoisin saavani vastauksia.

Kun ihminen kuolee, pääsee hän taivaaseen, jos kuolemansa hetkellä uskoo Jumalaan. Eikös se näin mene? Kristinuskon perimmäinen ajatushan on se, että joskus Jumala päättää käynnistää maailmanlopun, jolloin Jeesus palaa maan kamaralle vielä kerran ja kaikki häneen uskovat nostetaan Taivaaseen. Muut tyrkätään kärisemään Helvetin ikuiseen tuleen.

Minua on kovasti pohdituttanut tämä: riittääkö viime hetkellä syttynyt usko, vai onko tässä vähimmäisaika, esimerkiksi vuorokausi? Jos alkaa uskoa vasta Harmagedonin alettua, niin menikö juna jo?

Ja vielä: entä jos on koko ikänsä ollut kristitty, mutta luopuu uskosta juuri ennen Jeesuksen tulemista? Saako silloin armoa?

Jos taas lähdetään siitä olettamuksesta, että kristitty pääsee paratiisiin heti kuoltuaan eikä vasta viimeisenä tuomiopäivänä, niin vietetäänkö iäisyys siinä iässä ja kunnossa, missä viikatemies on vieraillut?

Tämä kun tuntuu vähän epäreilulta. Onhan siinä eroa, jos Taivasten valtakunnan portit avautuvat täysissä sielun ja ruumiin voimissa 27-vuotiaana autokolarissa, verrattuna esimerkiksi siihen, että nukkuu pois täysin dementoituneena 96 vuoden iässä. Ja mitäs sitten, jos 27-vuotias on kolarin jälkeen maannut teho-osastolla ensin koomassa kuukauden? Meneekö iäisyyskin koomassa?

Vai saavatko Taivaaseen päässeet uuden ruumiin? Minkä ikäisen?

Jos edelleen oletetaan, että kaikki edesmenneet kristityt odottavat jo meitä Taivaassa, niin kuinka paljon siellä on asukkaita?

Erään arvion mukaan maapallolla on asunut tähän mennessä rapiat 108 miljardia ihmistä. Vuonna 1 väkimäärän arvioidaan olleen 170–400 miljoonaa.

Kristittyjä on maapallon 7,3 miljardin kokoisesta väestöstä noin 33 prosenttia. Eli kristittyjä on nyt suunnilleen 2,4 miljardia.

Jos oletetaan, että ajanlaskun alusta lähtien kristittyjen keskimääräinen osuus populaatiosta on ollut noin kolmannes, niin lyhyellä matematiikalla saan määräksi kolme miljardia sielua.

Joten: minkä kokoinen Taivas on? Tuollainen määrä väkeä ei ihan pieneen tilaan mahdu.

Vallitseeko Taivaassa demokratia? Pääsevätkö kaikki tapaamaan halutessaan Jumalaa ja Jeesusta? Onko Taivaassa painovoimaa? Pätevätkö siellä fysiikan lait? Mitä siellä tehdään?

Pääseekö siellä hengailemaan David Bowien ja Lemmyn kanssa?

Entäpä ne lukemattomat ihmispolot, jotka tuomittiin oman aikansa syntikäsityksen perusteella Helvettiin? Ovatko he saaneet vapautuksen kirkonherrojen Raamatun tulkinnan muuttuessa liberaalimmaksi vuosisatojen kuluessa?

Puhumattakaan lopuista maapallon asukkaista, siitä 67 prosentista, jolla on eri uskonto tai ei uskoa ollenkaan. Eivätkös hekin joudu kristittyjen Helvettiin?

Onneksi en ole enää isoinen!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.