Valokuvat vaihtuivat puutarhatöihin

Tämän jutun piti kertoa Yle Teeman valokuvan keväästä. Mielenkiintoisia dokumentteja ja henkilökuvia viikkotolkulla. Tässäpä syväanalyysi kuvajournalismin kehityksestä 20-luvulta aina meidän päiviimme asti.

Mutta kun ei pysty. Kroppa huutaa hallelujaa. Olkavarret ovat kipeät haravoinnista.

Olen peuhannut kevättöissä puutarhassa kaikkien teidän muiden tapaan. Ja vuodesta toiseen tuo sama, mustan hauta-arkun näköinen maakaistale kaipaa kukkaloistoa, jota en vaan osaa siihen loihtia.

Tästä oiva aasinsilta television puutarhaohjelmiin, joita muuten riittää.

Oma suosikkini on brittiläinen Rakkaudesta puutarhaan. Siinä sotketaan sopivasti yltiöpateettista hyväntekeväisyyttä sekä yletöntä kasvi- ja kukkamättöä. Puutarhuri Alan Titchmarsh apureidensa kanssa laittaa kuntoon pihat, jotka ovat jääneet oman onnensa nojaan omistajan hankalan elämäntilanteen takia.

Ihanaa tässä on se, että ohjelman tuotannolta ei lopu finanssi kesken. Tiimi kantaa Manchesterin pienimmällekin pläntille toinen toistaan komeampaa orkideaa kaksin käsin. Usein kyynel kihoaa silmänurkkaan kotisohvankin puolella, kun onnellinen omistaja palaa pihaan, joka on muuttunut paratiisiksi.

Kotimaisissa versioissa puutarhaohjelmien hevijuuserin kulmat saa kohoamaan liian ilmeinen tuotesijoittelu. Uudella terassilla on mukava nauttia omatekemä makkaraillallinen aasialaisella twistillä, kun kuistin ja käymälän tarjoaa se ja se firma ja tässäpä vielä logot päälle…

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .