Valveilla on aikaa miettiä

Queenin Under pressure on hyvä biisi ja musiikki ylipäätään hieno asia.

Paitsi silloin, kun siihen herää sikeästä unesta keskellä yötä.

Vietin taas kerran yhden unettoman yön naapurien biletystä kuunnellen. Ei aavistustakaan ketkä olivat asialla, mutta sen verran paikallistin, että naapurirapussa mölytään. Heräsin vähän jälkeen yhden siihen, että jostain kuuluu biisien pätkiä, kovaäänistä puhetta ja epämääräistä mölinää.

Olin hereillä vielä tunnin päästä. Ja kahden tunnin. Laulelin itsekseni Queenin ja monen muunkin bändin tahdissa.Vielä kolmen tunnin kuluttuakin biletys jatkui.

Mieli teki lähteä sanomaan niille suorat sanat. Tai liittyä kekkereihin omien levyjen kanssa. "Nyt on yhdessä kuunneltu riittävän kauan teidän musiikkivalintojanne, tästä eteenpäin te valvotte minun levyjeni tahdissa."

MUTTA SUOMALAINEN on sellainen, ettei se lähde sanomaan. Se kuiskaa ääneti yöhön kaikki muistamansa kirosanat ja laatii mielessään pirullista tulikivenkatkuista kirjettä, jonka aamulla kävisi teippaamassa ala-aulan oveen.

"Arvoisat naapurit. Olen itsekin suuri musiikin ystävä. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että talossamme juhlitaan silloin tällöin. Haluan itsekin pitää joskus bileitä.

Mutta arvostan myös yöunta. EN arvosta sitä, että joudun omassa sängyssäni kuuntelemaan musiikkia, jota en ole itse valinnut ja joka ei soi edes samassa rapussa. Ei ole reilua, että saan naapurin bileissä soitettavan musiikin sanoista selvää yrittäessäni nukkua. En halua, että lapseni yöuni häiriintyy teidän takianne.

Jos tarvitsette apua sopivan kuulolaitteen etsinnässä, olen valmis avustamaan. Myös Kuulonhuoltoliitoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos tuntuu siltä että kuulo on heikentynyt. Mutta NYT **** VIEKÖÖN LOPETATTE SEN YÖLLISEN TERRORISMIN JA NAAPURIEN HÄIRIKÖINNIN TAI HANKIN TEILLE HÄÄDÖN.

'Ystävällisin' terveisin uneton naapurirapusta."

EI SITTENKÄÄN, liian suorasanaista. Ollaan Suomessa eikä missään Serranon perheessä.

Entä jos kirjoittaisi lehteen mielipidekirjoituksen tai kolumnin?

Viimeisenä tulee mieleen, että jos ihan päiväsaikaan kävisi keskustelemassa aiheesta asianosaisten kanssa kaikessa rauhassa. Se vain ei Suomessa kuulu tapoihin.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen taloustoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.