Vanhat herrat laukovat täysillä

Eikö alle 70-vuotiaista ole Jyväskylässä ole enää mihinkään, kun nykymenoon kriittisimpiä jyväskyläläisiä ovat eläkkeellä oleva kaupunginjohtaja Jaakko Lovén, 80, HB-Betoniteollisuuden toimitusjohtaja Eero Nieminen, 77, ja eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma, 70?

En ota kantaa siihen, ovatko vanhat herrat oikeassa vai väärässä kritisoidessaan kaupunkia tai tehdessään valituksia kaupungin päätöksistä, mutta on silti hienoa, että he jaksavat kyseenalaistaa asioita ja nostaa vaihtoehtoja keskusteluun.

On oikein arvostaa sitä hyvää, mikä Jyväskylässä on. On kohtuullista myös olla välillä tyytyväinen, mutta liian pitkään jatkuva tyytyväinen, vaihtoehdoton hyrinä jarruttaa kehitystä. Jyväskylän nousu 1990-luvun lamasta nykytilanteeseen on ollut huikea, mutta se ei valitettavasti takaa, että tulevaisuus on ruusuinen.

On helppo kritisoida Jyväskylän nykyistä velkavetoista menoa, mutta syitä kannattaa etsiä kauempaakin. Jyväskylässä maksetaan myös vanhoja, vuosikymmenten takaisia virheitä siitä, että kaupungissa tukeuduttiin liikaa suurteollisuuteen.

LUTAKKO Jyväskylässä on toiselta laidaltaan kuin yhtä suurta rakennustyömaata, kun alueella rakennetaan maan päälle ja maan sisään. Moni Paviljonkiin menijä tuskailee jo etukäteen, mistä oikein pitäisi kulkea, vaikka reitit on järjestetty työmaiden paljouteen nähden kohtuuhyvin.

Kaikki eivät kuitenkaan tuskaile. Lokakuussa järjestetyssä Rakennusliiton maakokouksessa oli mukana yli 400 rakentajaa, jotka kuulemma pitivät kokouspaikan ympäristöä suorastaan kiehtovana.

- Kerrankin on jotakin näkemistä, rakennusalan ammattilaiset ihastelivat Lutakon työmaita.

ARVAA mistä seuraava teksti on peräisin ja ketä se koskee?

"Käyttäjä vakuuttaa, ettei hän ole kauppasaarron alaisen maan kansalainen tai muutoin oleskele tällaisessa maassa (mukaan lukien rajoituksetta Iran, Syyria, Sudan, Kuuba ja Pohjois-Korea) ja että vientisäännökset eivät muutoin kiellä käyttäjää vastaanottamasta Ohjelmistoa. Kaikki Ohjelmiston käyttöoikeudet myönnetään sillä ehdolla, että myönnetyt oikeudet menetetään, mikäli käyttäjä ei noudata tämän sopimuksen ehtoja."

Uskomatonta, mutta tähänkin pystyy VR. Kyseessä on ote seitsemänsivuisesta ohjeesta "VR:n aikataulujen lukemisen hyväksymisehdot 2011". Ohjeet on tainnut sanella ohjelmistoyhtiö.

Humisevan harjun satunnaista paljon vakituisempi avustaja kertoi, että ohjeet tulostanut ja junamatkaa suunnitellut henkilö päätti ohjeen lukemisen jälkeen matkustaa bussilla.

KARPPAUS on saanut monet leipomot vaikeuksiin, vaikka osa niistä on osannut myös hyödyntää karppauksen suosiota.

Esimerkiksi Ruthin leipomo on onnistunut karppausleivällään saamaan lisää myyntiä.

Mutta mitä tekee karppaaja, kun hän kyllästyy vähähiilihydraattiiseen ruokavalioon?

- Hän leipääntyy.

Kirjoittaja on Keskisuomalainen taloustoimituksen esimies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.