Venäjä asettaa keskiviikkona todellisen haasteen Huuhkajille

Suomen taival kohti jalkapallon MM-lopputurnausta oli pamahtaa kerralla poikki lauantaina Helsingissä.

Huuhkajat pystyi vain kakistellen nielemään etukäteen helpoksi vastustajaksi veikatun Liechtensteinin.

Niukka voitto osoitti lopullisesti todeksi sen, ettei kansainvälisillä kentillä enää jaeta ilmaisia lounaita. Jokainen voitto on ansaittava.

Suomella riitti onneksi kärsivällisyyttä hakea voittomaalia, vaikka ratkaisu venyi ottelun loppupuolelle.

Tasapelikin Liechtensteinia vastaan olisi tiennyt sitä, ettei Suomi enää viidessä jäljellä olevassa ottelussa olisi pystynyt uhkaamaan Saksan ja Venäjän asemaa karsintalohkon kärjessä.

Keskiviikon ottelusta Venäjää vastaan ei puutu panoksia. Kylmä totuus on silti se, että Suomen pitäisi pystyä ottamaan huippuiskussa olevalta Guus Hiddinkin luotsaamalta Venäjältä täydet pisteet.

Lajikulttuuri on Suomessa ottanut valtavan harppauksen eteenpäin. Pekka Hämäläisen seuraaja Palloliiton johtoon valitaan vasta marraskuussa, mutta keskustelu asian tiimoilta käy jo nyt kiivaana.

Ehdokasasettelu on päässyt hyvään vauhtiin, mutta samalla muutamien isojen nimien osalta on käynyt myös kato. Vuorineuvos Juha Niemelä ja EU-komissaari Olli Rehn olisivat olleet moneltakin kantilta katsottuna erinomaisia ehdokkaita, mutta kumpaakaan miestä ei nähdä ainakaan Palloliiton seuraavana puheenjohtajana.

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön ehdokkuus tuli esiin yllättäen. Mies vetäytyi kuitenkin miettimään ehdokkuuttaan, mikä kielii siitä, että presidenttigalluppien ykkösnimikin saattaa jättää leikin sikseen.

Halutessaan Niinistö olisi varma valinta, sillä Uudenmaan, Tampereen ja Turun piirejä lukuun ottamatta muut yhdeksän olivat jo ehtineet ryhmittyä kokoomuspoliitikon taakse.

Niinistön karisma toisi Palloliitolle lisää arvovaltaa ja näkyvyyttä, mutta lajituntemusta muutamalla muulla ehdokkaalla on selvästi enemmän.

EU-parlamentista pois jäävä veteraanipoliitikko ja näkyvä jalkapallomies Lasse Lehtinen voisi halutessaan nousta kamppailemaan puheenjohtajan paikasta.

Toisaalta Lehtinen saattaa tyytyä tukemaan paikalle Kuopion Palloseuran omistajaa Ari Lahtea.

Molemmilla olisi hyvät edellytykset liiton johtoon.

Jos Lehtinen jättäytyy taustavaikuttajan rooliin, hänellä on sekä halu että hyvät keinot ohjata myös vasemmiston kannatusta Ari Lahdelle, kuten entinen pääministeri Paavo Lipponen on jo ehtinyt tekemään.

Taustavaikuttamisessa Lehtinen on todellinen velho, joten Savon mafia saattaa marraskuussa saada oman miehensä näyttävälle paikalle.

Kirjoittaja on Karjalaisen urheilu-uutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.