Veri kiehtoo Frii-kanavaa

Rikosten tekeminen on ollut perinteisesti miesten laji. Miehet myös enimmäkseen hoitavat rikoksista raportoimisen ja rikosten tutkimisen. Alibia ei markkinoida naistenlehtenä. Naisille suunnattu tv-kanava Frii on päättänyt muuttaa tilanteen.

Nuorella kanavalla pyörii lukuisia rikosaiheisia sarjoja. Yleensä näissä ohjelmissa käsitellään intohimo- ja kohurikoksia, jotka on sitten dramatisoitu näyttelijävoimin. Näin rikoksien raadollisuutta kaunistellaan, ja julmat veriteot alkavat näyttää halvoilta tv-elokuvilta.

Elokuussa Frii satsaa rikokseen isosti. Sarjojen nimet kertovat kaiken oleellisen: Paul Zahn ja murhien motiivit, Aphrodite Jones ja kuuluisat rikokset, Naismurhaajat, Naismurhatutkijat, Vaara kaupungin yössä, Maailmaa järkyttäneet rikokset, Pahuuden ytimessä ja Treffit helvetistä. Lisääkin esimerkkejä löytyisi.

Varmasti rikokset kiinnostavat myös naisia, mutta Friin verenhimoisuutta on silti vaikea ymmärtää. Kohderyhmä ei voi olla suuri. En muista kuulleeni yhdenkään naisen valittaneen siitä, että heille suunnattuja rikosohjelmia ei ole tarpeeksi.

Muutenkin moinen omien katsojien pelottelu tuntuu oudolta. Friin ohjelmistosta voisi päätellä, että mikäli kotoa poistuu hetkeksikin, joutuu luultavasti rikoksen uhriksi. Tämä ei ole onneksi totta. Varsinkin vakavien väkivaltarikosten määrä on ollut laskussa vuosikymmeniä. Rentoudu vähän, Frii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.