Viha- ja lihapuhetta

Perussuomalaisten johto yrittää kotouttaa Sebastian Tynkkysen puolueesta – kun eivät saa kotoutettua maahanmuuttajia. Iso osa kannattajista haluaa palauttaa ministerinsä oppositioon.

Tynkytystä ja vihapuhetta sinkoilee puolueessa ja puolueesta. Ulkomaille itsensä kotouttanut puheenjohtaja Timo Soini on kahden pakaran välissä. Näyttää sittenkin siltä, että puolueen julkikuvaa johdetaan kolmannen varapuheenjohtajan paikalta. Tynkkysen selitykset ovat toistaiseksi olleet vähiten sekavia.

Koukku ja loukku

Kuka määrää persujen farssijärjestyksen? Talvi tulee, Halla(aho) vaanii nurkan takana.

Kannatusgallupeissa osui vasen koukku, nyt pitäisi estää kannatuksen katoamisen loukku.

Jos äänten pako(lais)kriisi jatkuu, katsotaan kuka populisti listi ja kenet.

Eikä kat(t)eeksi käy oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiäkään, jolta äänestäjät kyselevät, että millä oikeudella työ järjestätte mamuille töitä ja karsitte meiltä etuja. Ja vastaa ministeri niin tai näin, se menee aina persua päin.Lindström yrittää tosissaan, mutta missä on pihvi?

Syöpä muuta

Hallituksen yleishorjunta- ja pakolaistorjuntaprosessien keskelle tärähti vielä Maailman terveysjärjestön WHO:n kautta tutkimus, että prosessoitu liha makkaroineen ja muine jalo(?)steineen on syöpäriski.

Lihansyöjä näkee punaista. Käristäminen ja grillaaminenkin on pahasta. Lihanhimoisilla tarttuu käsi kurkkuun, kun tutkimuksen mukaan lihassa on sinkkiäkin ja luonnonsuolinakistakin voi syöpääntyä paksu- tai peräsuoli.

Ohjeita sinkoaa: syöpä pääosin muuta, esimerkiksi kalaa ja kanaa. Karsi karsinogeeni. Tosin senkin jälkeen syövän voi tuoda jokin geeni...

Yksi tutkija linjaa, että leikkele makkaraa vain joka toinen viikko, toinen lieventää, että kerran viikossa voipi. Paitsi, että voikin on pahasta.

Kuka huolehtii, who cares, mihin joutuu perussuomalainen (sit.) monityydyttämätön rasvahappo? Mihin tupakoiva kännikala, joka lihariippuvaisena katselee itsensä solariumissa grillanneiden kanojen perään kapakoissa?

Outo kumpu

Takavuosina terveyskasvatettiin lauseella: Oluesta outokumpu. Nyt voisi slouganisoida: Outokummusta rahakumpu.

Outokumpu Oy potkaisi toimitusjohtaja Mika Seitovirran firmaa kiertävälle radalle vain neljän vuoden palveluksen jälkeen. Matkarahaa annettiin 1,5 miljoonaa kiitokseksi siitä, että Outokumpu ei ole terästä vaan tulee kansainvälisillä markkinoilla muiden perästä.

Muhkea erorahakin on hallituksen vika, tässä asiassa yhtiön hallituksen. Maan hallituksen ministerit voivat vain paheksua e(u)romiljoonia – kerta toisensa jälkeen.

Oppia ikä kai(kki)

Perheen vanhin neiti on edennyt opinnoissaan opettajaharjoitteluun. Yliopisto järjesti kontrastia järjestämällä paikan helsinkiläisestä lähiökoulusta. Paluu luokkayhteiskuntaan alkoi haasteellisesti:

– Kyllä mä tiesin, että seiskaluokkalaiset on haastava ryhmä, mutta noi on ihan hirveitä!

Aikuistuvat pikkusiskot WhatsAppailivat vastauksia kokemuspohjalta:

– Se on kauhein ikä ikinä. Tsemii!

– Nehä on siinä iässä iha perseestä! Ite ainaki olin.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.