Viha ruokkii julkkista

Koulussa ja vapaa-ajalla törmää usein keskusteluihin julkisuuden henkilöistä. Usein joku on aina eri mieltä kuin joku toinen. Henkilö, joka suorastaan palvoo jotakin julkkista, saa usein törmätä halveksuviin kommentteihin: ’’Tollaset ei ansaitse kuuluisuutta, hyi että mikä tyyppi, vois kuolla tommoset täältä...’’. Kommenttien taso ei tietenkään ole tasokasta, vaan sellaista, joilla pyritään provosoimaan toista.

Kuitenkin, tämä sama henkilö, joka aiemmin kirosi jonkun julkisuuden henkilön elämää, katselee iltaisin televisiosta ohjelmaa, jota tähdittää se sama julkkis. Pilkkaaja lukee myös uutisia hänestä, lukee hänen Facebook-sivuaan ja blogiaan, katselee hänen videoitaan, ja päätyy vielä viettämään iltaa katsellen ja kommentoiden ilkeitä ja suorastaan lapsellisia kommentteja julkkiksen Instagramiin.

Tällä toiminnallaan se sama henkilö, joka suorastaan vihaa sitä tiettyä julkisuuden henkilöä, tuottaa vain enemmän ja enemmän julkisuutta ja rahaa kyseiselle julkkikselle.

On ironista, että ne suuret joukot ihmisiä, jotka ajattelevat jonkun julkkiksen täysin turhaksi, ja sellaiseksi, joka ei todellakaan ansaitse paikkaansa, ovat myös suuri osa siitä joukosta, joka edesauttaa, lisää ja luo mahdollisuuksia tämän julkisuuden henkilön urassa ja vauraudessa. Julkkiksien uraa haittaa reilusti enemmän huomiotta jättäminen kuin viha, sillä viha vain nostaa heidän tunnettavuuttaan.

Se henkilö, joka ei haluaisi jonkun olevan pinnalla, saavuttaa huomiotta jättämisellä paljon enemmän kuin sillä, että päättää sanoa jotain lapsellista ja provosoivaa.

Kirjoittaja opiskelee 9. luokalla Palokan yhtenäiskoulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.