Viikinkien odotettu paluu

Hiljattain tieto vihdoin tuli. Subillakin jälkijunassa pyörivä Viikingit palaa HBO Nordicin ohjelmistoon 1. joulukuuta 4. tuotantokauden kymmenen viimeisen jakson voimin.

Ensireaktioni oli klassinen Jutipumppu-tuuletus. Aikuisiällä sitä on harvoin saanut mistään sarjasta sitä todellisuuspakoa, jota tv-viihteestä etsimme. Viikingit tuntuu parhaimmillaan suorastaan aikamatkalta keskiajan alkuhämäriin, ankaralle ja julmalle, mutta jollain brutaalilla tavalla oikeudenmukaiselle 800-luvulle.

Keväällä sarja paukahti poikki kesken kauden. Se liittyi siihen, että Pohjois-Amerikassa Viikingit väisti Game of Thronesin uusia jaksoja. Kismitti, mutta välikös tuolla, kun nyt saan eskapismini takaisin.

Hurmokseni selittämiselle ei tila tässä riitä, mutta yritetään. Sarjan luoja George Hirst on poiminut mukaan sopivasti historiallisia faktoja, vaan ei pidä niistä turhan orjallisesti kiinni. Historia ei esimerkiksi varmuudella tiedä, oliko sarjan päähenkilö Ragnar Lothbrok todella olemassa vai ei.

Karismaattinen Travis Fimmel on Ragnarina aivan päällikkö. Viikinkipomon nyt jo ex-vaimo, kilpineito Lagertha (Katheryn Winnick) on aikamoinen nainen. Saa sukat pyörimään jaloissa. Kipinöinti ja kemia kaksikon välillä on erosta huolimatta sitä luokkaa, että siitä vetäisi vuodeksi sähköt keskisuureen suomalaiskaupunkiin.

Ja onhan siellä paljon muutakin. Esimerkiksi Peter Franzen ja Jasper Pääkkönen. Franzen on uskottava viikinki, Pääkkönen ei ainakaan vielä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.