Vino Show ilman näyttelijöitä

Ranskalaiseen formaattiin perustuvassa Vino Show’ssa näyttelijät temppuilivat vinolla alustalla improvisoiden ja välillä käsikirjoituksen mukaan. Minä törmäsin kuitenkin Nelosen sijaan Vino Show -henkiseen ohjelmaan Estradi-kanavalla.

Kyseisen kanavan pop­up-tv-konseptilla tuotetun ohjelmasisällön kerrotaan olevan kertaluontoista tai säännöllisesti toistuvaa. Kanava näkyy koko maassa antenni-tv-verkossa ja lähetykset voivat olla tarvittaessa salattuja ja sitä kautta vain halutulle kohderyhmälle näkyviä.

Kyse on siis kanavasta, johon melkein kuka tahansa voi halutessaan tuottaa sisältöä. Maksua vastaan, tietenkin. Minä olen nähnyt kanavalla kuitenkin pelkkää Vino Show’ta.

Maksettujen ohjelmien puuttuessa kanavalla näytetään videoitua maisemakuvaa.

Ensimmäisellä kerralla seurasin männyn katveesta kuvattua järvimaisemaa. Vesi liplatti ja kesä oli kauneimmillaan. Kamera oli kuitenkin niin monta astetta vinossa, että se otti silmään.

Ajattelin, että sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. Seuraavalla kerralla vinossa oli talvinen hanki. Sitten viljava pelto.

Vaihtoehtoja on nähdäkseni kolme. Joko A) kuvaajan jalustassa on joku vinouteen johtava vika. B) Kuvaaja ei osaa käyttää jalustaansa. Tai C) vinous on tahallista. Haluaisin uskoa vaihtoehdoista viimeiseen. Olisihan se nimittäin jollain tapaa kiehtovaa, että kuvaaja nimenomaan tavoittelisi vinoutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.