Virta vie savolaismallista vikinävenhoa kohti Hurrikaani-putousta

Kiekkokevään kuumissa melskeissä heiluvat mailojen lisäksi tunnetusti myös sanan säilät.

JYP:n komentaja Risto Dufva sai taannoin oman osansa julkisuudesta TPS:aa vastaan pelatun puolivälieräsarjan jälkimainingeissa - ja syystäkin. Tällä viikolla paketti levisi KalPan Pekka Virralta, joka intoutui pillittämään oikein urakalla keskiviikon tappiopelin jälkeen.

On toki totta, että JYP:n 1-1-tasoitus oli ilmiselvä paitsiomaali. Palstanpitäjän näkemyksen mukaan jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli. Jos joukkue pystyy sorvaamaan kotihallissaan yhden (1) maalin, on silloin turha vinkua yhtään mistään.

Jos kyseessä olisi ollut esimerkiksi 5-5-tasoitus kaksi minuuttia ennen loppua, ulina olisi ymmärrettävää. Mutta se oli 1-1 ottelun puolivälissä! Sen jälkeen KalPa sai pelata kuusi minuuttia ylivoimaa, JYP ei ollenkaan.

Palstanpitäjä on läpi uransa ollut armoitettu tuomareiden puukottaja, mutta tämänkertainen kitinä ei hänen kalloonsa mahdu. Neljässä välieräottelussa KalPa on tehnyt yhteensä neljä maalia. Hullun urheilun saamien tietojen mukaan se on melko vähän.

SM-liigan finaalipaikka on katkolla JYP:lle tänään perjantaina. Julkisuudessa on paistatellut "vara-RD" Anssi Kuikka, siis se kaveri joka leikkautti itselleen Risto Dufva -mallisen kuontalon jo syksyllä. Sehän ei ole temppu eikä mikään. Siitä vaan koneella surauttaa. Mutta jos joku ennen aikojaan kaljuuntunut JYP-fani pinnistää finaalien kunniaksi päälaestaan Pekka Vesamaa -mallisen ruuhkatukan, niin se on lehtijutun paikka ja heti.

SAMAAN AIKAAN toisaalla jännätään sääolosuhteita. Harjulla pitäisi pelata jyväskyläläisen jalkapallohistorian ensimmäinen miesten pääsarjaottelu tarkalleen 20 vuorokauden kuluttua.

Palstanpitäjä ei ole pistäytynyt Jyväskylän futispyhätössä sitten viime kesän, mutta tuoreiden lehtikuvien perusteella Harjulla voi hyvinkin pelata - jos murjoo jalkoihinsa lumikengät.

Vajaassa kolmessa viikossa ehtii toki tapahtua yhtä sun toista, jopa se, että stadion saadaan pelikuntoon.

Siksi hätä ei ole tämän näköinen. Hullun urheilun nahkahousuisesta meteorologista koostuvan työryhmän laatiman ennusteen perusteella 23. huhtikuuta Harjulla voidaan todellakin pelata - uppopalloa, vesipalloa tai parhaassa tapauksessa suopotkupalloa. Hiihto- tai vesihiihtokisojen pitäminenkään ei ole poissuljettu mahdollisuus…

HARJUN kehnosta kunnosta ei kuitenkaan sovi osoittaa sormella kentänhoitajia. Palstanpitäjä muistaa käyneensä aiheesta keskustelun erään asiantuntijan kanssa jo vuosia sitten.

Nurmen alla piilevä maaperä on siihen piilemiseenkin täysin kelvotonta ja sen vuoksi Harju on hyvässä kunnossa vain silloin, kun säänhaltija suosii oikein tosissaan. Eli harvoin.

Ratkaisu olisi kuulemma yksinkertainen. Rouhia se surkea joutomaa noin metrin syvyydeltä huis helvettiin ja mättää tilalle kunnon tavaraa. Siihen päälle kunnon nurmikko - ja vot, Harju kukoistaisi kuin entisen tytön puutarha.

Minkähän takia ei rouhita?

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.