Visailun turhin kysymys

Haluatko miljonääriksi. Mikä ihmeen kysymys se sellainen on. Onko tarkoitus olla ironinen tai sarkastinen.

Totta kai haluan miljonääriksi ja niin haluat sinäkin.

Moinen hölmöyksien kysely ei ole formaatin suomentajien syytä. Alkuperäisessä sarjassa nimittäin kysellään yhtä tyhmiä. Että Who Wants to Be a Millionaire?

Sarjan ensimmäinen osa televisioitiin Isossa-Britaniassa jo 4. syyskuuta 1998. On vaikeaa keksiä mikä toinen ohjelma olisi elänyt yhtä pitkään ja yhtä elinvoimaisena.

Miljonäärikisan pääpalkinnon on voittanut vain muutama ihminen. Ehdoton suosikkini on Yhdysvalloissa vuonna 1999 miljoona dollaria taskuunsa käärineen John Carpenterin tarina. Mies ei nimittäin käyttänyt oljenkorsiaan ennen kuin ihan sillä viimeisellä kysymyksellään. Silloinkin hän vain pirautti isälleen kertoakseen, että voittaa juuri miljoona dollaria.

Sanotaanko, että pikkaisen olisi ollut noloa, jos Carpenterilla olisikin ollut väärä vastaus siihen viimeiseen kysymykseen. Ei kuitenkaan ollut. Carpenterista tuli ensimmäinen Haluatko miljonääriksi -kisan miljonääri.

Vuosien varrella muutamaa päävoittajaa on epäilty fuskaamisesta, mutta kaikki ovat saaneet rahansa.

Intian Sushil Kumaria on siteerattu kisan takia oikeaksi slummien miljonääriksi ja Japanista löytyy lukumääräisesti eniten pääpottiin yltäneistä pelaajia.

Haluatko miljonääriksi -kisasta on tehty sata kansainvälistä versiota. Samaa hölmöä kysymystä toistellaan niissäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.