Vitsi joka meni aivan liian pitkälle

Golden Rasberry -palkinnot, eli Razziet, jaetaan vuoden huonoimmille elokuville. Ehdokkaat julistetaan perinteisesti päivää ennen Oscar-ehdokkuuksia. Viime vuoden elokuvista eniten Razzie-ehdokkuuksia keräsivät Transformers: The Last Knight, Fifty Shades Darker, Baywatch, The Emoji Movie ja The Mummy sekä niiden tekijät ja näyttelijät. ”Voittajat” ilmoitetaan 3. maaliskuuta, päivää ennen Oscar-gaalaa.

Razziet huvittivat minua pitkään, mutta nyt olen kääntänyt takkini. Vitsi on vanhentunut, eikä siinä oikeastaan ole mitään ideaa. Toki ehdokkuuksia saaneet elokuvat ovat huonoja minustakin, mutta entä sitten? Kyllä maailmaan huonoutta mahtuu.

Transformers-elokuvissa jättirobotit mätkivät toisiaan, eivätkä katsojat muuta odotakaan. Fifty Shades Darker tarjoaa huonoa draamaa ja (turhan vähän) pehmopornoilua – tietenkin. Tuollaisten elokuvien moittiminen on kuin haastaisi tv-kriitikon maratonille: turhan helppoa ja tarpeetonta vinoilua.

Baywatch, The Emoji Movie ja The Mummy pyrkivät viihdyttämiseen ja tekemään paljon rahaa mutta epäonnistuivat kummassakin. Kun yrittää, välillä tulee väkisinkin mokattua. Mitään todella pahaa ei kuitenkaan ole tapahtunut. Nuo ovat vain harmittomia Hollywood-elokuvia. Niiden mollaamiseen riittää yksi viesti somessa ja haukkuminen kavereille, muu on liioittelua.

Razzie-hörhöt, rentoutukaa. Ette ole läheskään niin hauskoja ja fiksuja kuin luulette.

Uusimmat

Kolumnit

Lyhyet

Kolumni: Jouluelokuvat luottavat kliseisiin

Lyhyet

Kolumni: Maailmanperintökohteet uhkaavat tuhoutua Italiassa vuosisadan loppuun mennessä – miksi Italiassa ei puhuta siitä?

Kolumni: Fanipostia linja-autolle ja kirjastolle

Kolumni: Onhan se nyt väärin, että toisilla on kivaa

Kolumni: Enkelit lentävät edelleen Berliinin taivaalla

Lyhyet

Pakina: Taksin jäljet voivat paljastaa tontun käyneen

Kolumni: Konserni sinä olet tähti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.