Voiko edes Salkkareihin enää luottaa?

Mitä yhteistä on EM-futiksella, EM-yleisurheilulla, Rion olympialaisilla, Bond-leffoilla ja Salatuilla elämillä? No, neljä ensin mainittua vaikutti osaltaan siihen, että jälkimmäisen syyskauden alkua aikaistettiin ja startti nähtiin jo puolitoista viikkoa sitten.

Kansa toljotti kesän mittaan melkoisen tiiviisti urheilua Yleltä ja kilpailija Nelonen painoi Maikkaria lujasti kärsään hurjia lukemia keränneillä Bondeilla. Kesän numerot olivat pöllölaaksolle katastrofi, joten ”luottopelaaja” piti heittää kehiin kipin kapin.

Avausviikko ei kuitenkaan vielä antanut aihetta shampanjapullojen poksautteluun ja takaperinvoltteihin, kun Salkkareiden tavoittavuus vaihteli reilun puolen miljoonan ja 700 000 silmäparin välillä. Esimerkiksi toukokuun paras noteeraus oli yli 900 000.

Vieläkö Pihlajakatu ottaa kansalaisten arki-illat haltuunsa entisessä mitassa, kun syksy saa? Saa nähdä. Faktahan on kuitenkin se, että yhtään järkevää syytä Salattujen elämien katsomiseen ei ole. Juuri siitä lieneekin kysymys.

Aika pirullisen monta tuntia elämästään on itse kukin tuohon haaskannut. Mutta Salkkarit on koomaan vajoamisen jälkeen toiseksi paras konsti lyödä aivot narikkaan, sitä paitsi paljon vaivattomampi ja vaarattomampi.

Jotain Salkkareista kertoo vaikkapa tämä: Jatkoaika.com -kiekkosivuston keskustelupalstalla Salatut elämät -ketjua on luettu yli 5,6 miljoonaa kertaa. Se kuuluu palstan suosituimpiin ja on luetumpi kuin yksikään jääkiekkoaiheinen ketju.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.