Voimalla seitsemän miehen

Kesällä televisiossa pyörähti taas Bond-kimara. Hämmästyksekseni huomasin monen kaksilahkeisen innostuvan näistä yhä. Ikään kuin leffoja ei olisi jo näytetty tsiljoonaan kertaan.

Yhtäkin miehistä hehkutuskeskustelua kuunnellessani purin kieltä, etten olisi sanonut, mitä ajattelen. Että oikeasti kaikki ennen Daniel Craig tehdyt Bondit ovat melkoista uros-hehkutusta, josta innostuvat lähinnä leffojen kohdeyleisö eli miehet. Vasta Craigin Bondeissa machoilu ja naisten kaataminen ei ole ihan niin kiusallista, etteikö elokuvista voisi nauttia myös niiden juonen ansiosta.

Viime aikoina on puhuttu enenevässä määrin siitä, kuka on seuraava Bond. Että onko hän esimerkiksi Idris Elba vai jopa joku nainen. Mietin, että eikös olisi hienoa tehdä sellaista Bondia, jossa olisivat mukana kaikki valkokankaalla nähdyt Bondit. Lukumääräkin vähän velvoittaisi tätä. Bondia on nimittäin näytellyt seitsemän miestä. Heistä tosin David Niven on jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Mukaan voisi ottaa myös Bond-tyttöjä ja arkkivihollisten kavalkadin. Näyttelijäkaartin keski-ikä nousisi huristen senioriluokkiin, mutta toisaalta moni näyttelijä on parhaimmillaan eläkeiän kynnyksellä tai sen reippaasi ylitettyään.

Toivoa kuitenkin sopisi, ettei esimerkiksi Ursula Andress pukeutuisi enää vuoden 1962 Bond-tyttö- debyyttinsä vaaleisiin bikineihin. Craigia lukuun ottamatta Bonditkin voisivat pitäytyä puvussa ja kravatissa. Craigin uimahousu-look olisi edelleen suotavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.