Vuoden 2016 uutisista päivää

Kun päivä menee päin percausta ja ärripurri vaivaa, sanotaan, että nyt on noustu väärällä jalalla.

Jotta vuosi 2016 etenee kaikin puolin mallikkaasti, aloitetaan uutislähetyksellä, josta kaikille tulee loppuvuodeksi oikein pörhäkkä fiilinki.

Uutisista hyvää päivää. Suomen valtionyhtiöt jakavat tänä vuonna todellisille omistajilleen niin sanotut ihmislisäpalkkiot. Kukin kansalainen on oikeutettu 760 000 euron palkkioon. Palkkion ensimmäinen erä maksetaan ennen kesälomien alkua ja toinen joulukuussa. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri päätyi palkkiokokeiluun, sillä kansalaisille halutaan hyvä mieli.

Sitten ulkomaille. Maailman rauha on saavutettu. Sopu solmittiin Genevessä myöhään lauantai-iltana. Juhlatilaisuuden päätteeksi nautittiin kakkukahvit. Suomea tilaisuudessa edusti tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistön mukaan kakku oli oikein onnistunut, äärimmäisen kuohkea suorastaan.

Kansainvälinen tutkijaryhmä on kehittänyt lääkkeen, joka parantaa kaikki ennen aikaiseen kuolemaan johtavat sairaudet. Ryhmän mukaan lääkkeen eri muunnosten avulla ihmiskunta vapautuu myös kivuista ja mielenterveysongelmista. Lääkkeellä ei ole todettu haittavaikutuksia. Kuluttaja-asiakkaiden saataville lääke tulee vuoden 2016 alkupuolella. Lääkkeen yksikköhinta asettuu ennen Kela-korvausta euron kieppeille.

Suomen valtion budjetissa on varattu vuodelle 2016 merkittäviä korotuksia tieverkon parannukseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin, sivistykseen ja koulutukseen, rakennuskantaan, liikunta- ja ulkoilupalveluihin ja elinkeinojen ja yrittämisen tukemiseen. Valtion kassasta määrärahat ohjataan kunnille jaettavaksi. Tukipotti on 987 456 233 569 888 666 000 euroa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan nyt pannaan valtakunta kondikseen.

Urheilu-uutisia. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden jalkapallossa, koripallossa, lentopallossa, rugbyssa, kriketissä, jääkiekossa, salibandyssä, kaukalopallossa, käsipallossa ja vesipallossa. Illalla hypätään vielä suurmäen joukkuekilpailu.

Juuri tulleen tiedon mukaan Suomi on maailman paras maa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.