Yhteiskuntasopi... mattomuutta

Etelä-Eurooppaan tulvii venepakolaisia Afrikasta ja veropakolaisia Suomesta.

Ensin mainituista osa hukkuu Välimereen, jälkimmäisistä rahaan.

Suomen hallituksen työmarkkinoille tupottamaa yhteiskuntasopimusta ei auta, että (raha)vuorineuvokset tekevät henkilökohtaisia tuottavuusloikkia Portugalin eläkeveroparatiisiin. Siinä muutosturvassa oma eläketurva tuhdistuu ja kansalaiset ahdistuu. Median syytä sekin. Mieluiten vuorineuvosilmastoon muuttajat pitäisivät a(n)sioistaan turvat kii.

Las...kuoppia

Varakkaiden varainsuunnittelua puolustavat – ja tekevät – korostavat, että yksittäistapauksia lukuun ottamatta Suomessa johdon palkat ovat olleet laskussa. Kyynisemmin voi kysyä: kuka sen laskun maksaa? Ja vastata: työ(tön)väki.

Kukahan neuvos ainaista arvonnousua firmoissaan hakeneille neuvoksille, että ansiokkaan ansionkeruun jälkeen olisi ollut arvo(kkaampa)a hyväksyä ennemmin isänmaan verotus kuin siitä erotus.

Ollin (kl)oppivuodet

Kun varakkaat eläkeläiset ja vaurastuvat työikäiset liikkeenjohtajat ja älymystö muuttavat muihin maihin, perussuomalaisten osuus Suomessa kasvaa. Osa heistä kuuluu samannimiseen puolueeseen.

Puolueessa Hakkaraisen harharetket Teuvoa antavine virheineen ja virvokkeineen sekä ex-kristillisen Kankaanniemen seksiToimi-nimi kutistuivat pienemmiksi murheiksi, kun perussomessa alkoivat Immosen Ollin (kl)oppivuodet.

Puheenhoitaja Timo Soinikin meni aluksi sanattomaksi ja ryhtyi lomailevaksi hevosmiehen tietotoimistoksi.

Ennen eduskuntatyön alkua puoluejohdon on harja(annute)ttava koko eduskuntaryhmä, ja sen sisällä erityisesti muutama tyhmä.

Monikulttuuri-Suomea vastaan taistelevalla Immosella on(neksi) käynyt sellainen tuuri, että toinen vaimo löytyi bosnialaisesta muslimiperheestä.

Kesähitit

Koko Suomi on tänä kesänä ollut Harmaata aluetta.

Kesän hittikysymys: Vieläkö on kesää jäljellä? Tai bädthingmäisesti: ­Kauas pilvet eivät karanneetkaan. Tai Helismaan hengessä: Aurinko ja päivän sade.

Sää- ja määkatsaus

Kansalaisten tiedonvälitystä (p)ohjaa säätiedotukset. Toistellaan mitä Se ja Ne lupas.

Vaikka kansa on keskustellut aurinkopaneeleissa joka nurkalla, Se on paistanut harvoin. On nähty fysiikan lakimuutos: Aurinko kiersi Suomen maata – ja kaukaa.

Sadekuuroja on ollut joka puolella, kun lomalaiset eivät halunneet kuulla säätiedotuksia.

Pitkissä housuissa on pitänyt kulkea, kun koko kesä on ollut short shit.

Huviloiden omistajat ovat ristineet kesäasuntojaan Villa vaikkamiksi. Omat jalat ovat ohjautuneet Villa Sukkaan.

Useimmilla on pihakalusteista eniten ollut käytössä Markiisi de sade.

Kyl mää en oo uinukkaan. Ainoa vesipinnan rikkomus oli 7 sekunnin pulahdus Lieksan joessa. Vesiselvänä ei olisi tullut tehtyä sitäkään.

Käry kävi

Neiti 19 vee palaa kaverireissulta Savonlinnasta:

– Käräytin itseni.

Isä pelästyy, mutta totuus on aurinkoisempi:

– Ei käyny mielessä, että tässä maassa voi iho palaa tänä kesänä!

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.