Yksi huti ja intiimit hetket leviävät internetissä

Kuvitellaanpa, että olet mielitiettysi kanssa viettämässä kahdenkeskistä laatuaikaa. Saunan ja punaviini-illallisen jälkeisessä raukeudessa tulee leikkisä olo. Syntyy idea. Mitäs jos kuvattaisiin älypuhelimella omaksi iloksi hassu nakuvideo, jossa vähän voimistellaan ja joraillaan, sillai leikkisän eroottisesti?

Jonkun ajan päästä päätät julkaista Facebookissa erään toisen kännykkävideosi kavereidesi iloksi. Valitset kuitenkin vahingossa vehkeen muistikortilta väärän tiedoston ja verkkoon päätyykin äskettäin taltioitu nakuhassuttelu.

Huomaat virheesi siinä vaiheessa, kun intiimit hetket ovat olleet esillä jo jonkin aikaa. Kun saat videon poistettua Facebookista, on joku kuitenkin jo ladannut sen omalle tietokoneelleen ja laittanut jakoon muualle. Pian saat tietää, että video leviää kulovalkean tavoin eri sivustoilla.

Kohtalaisen kuumottava tilanne, eikö totta? Ikävä kyllä edellä kuvattu perustuu tuoreisiin tositapahtumiin. Videon kuvasi fitness-alalla toimiva suomalainen nainen. Jätän nimensä mainitsematta, sillä kuvittelisin mokan aiheuttaneen jo ihan tarpeeksi kärsimystä muutenkin. Itse päädyin videon ääreen verkon uutisvirtaa seuraamalla. Aiheesta uutisoivat ainakin Hymy ja Seiska.

Tämänkaltaiset vahingot ovat siinä mielessä tärkeitä, että ne muistuttavat meitä kaikkia internetin mustasta puolesta. Kun sen ahnaaseen nieluun heittää jotakin, ei sitä saa ikinä sieltä pois.

Itse en säilyttäisi mitään oikeasti arkaluontoista sellaisessa laitteessa, jossa on verkkoyhteys. Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusvirasto NSA:n ympärillä kiehuneen kohun perusteella agenttijännäreissä kuvatut mielikuvitukselliset urkintatekniikat kun ovatkin oikeasti arkipäivää.

Kaksi ikävää huomiota fitnessmimmin Facebook-lipsahduksesta tuli tehtyä. Ensimmäinen on tietysti se, että osa meistä verkonkäyttäjistä on sitä mieltä, että heidän perusoikeuksiinsa ja suorastaan velvollisuuksiinsa kuuluu videon jakaminen. Minkäänlaista empatiaa on turha etsiä. Mitäs julkaisi, oma vika.

Surkeinta tapauksessa on ollut sen herättämä ”keskustelu” internetin messulaudoilla. Erehdyin tavaamaan muutaman ruudullisen verran henkistä ripulointia aiheesta. Erityisesti huoli kansakuntamme älykkyysosamäärästä lisääntyi Suomi24.fi-sivustolla, jossa kuka tahansa latvalaho pääsee avautumaan vapaasti mistä tahansa aiheesta.

Toivottavasti armottoman verkkosusilauman revittäväksi joutunut kohde ei itse ole käynyt lukemassa kommentteja.

Myönnän, että myös minä olen kyseistä videopätkää vilkaissut. Ihan vain journalistisista syistä, uskokoon ken tahtoo. Se oli ihan hauska ja varsin viaton. Toki ymmärrän esiintyjien murheen performanssinsa livahtamisesta julkiseksi, mutta liikaa tätä ei kannata mielestäni märehtiä. Kukapa meistä ei haluaisi aina välillä hillua munasiltaan?

Ehkä sitä ei vain kannata tehdä kameran linssin edessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.