Äänekosken laboratoriopalveluja kehitetään

Elina Suomela kiinnitti huomiota (Ksml 13.2.) äänekoskelaisten terveyspalvelujen keskittämiseen Äänekosken uudelle terveysasemalle sekä odotusaikoihin päivystyksessä ja laboratoriossa.

Sairaanhoitopiirin osakkuusyhtiö Fimlab Laboratoriot Oy vastaa Äänekosken laboratoriotoiminnasta. Seuraamme asiakkaiden odotusaikoja sekä asiakkailta saatua muuta palautetta ja kehitämme palveluamme yhdessä terveyskeskuksen kanssa.

Havaintomme palvelun ruuhkautumisesta aamuisin ja erityisesti alkuviikosta vastaavat Suomelan kokemuksia. Olemme tämän vuoksi sopineet Äänekosken laboratorion aukioloajan pidentämisestä maaliskuun alusta lähtien. Lisäksi ryhdymme tukemaan ajanvaraukseen perustuvaa näytteenottoa uusilla tietojärjestelmillä, jotta aamuun ja alkuviikkoon painottuvaa kuormitusta saadaan tasapainotettua päivän ajalle ja eri viikonpäiville. Ajanvarausjärjestelmän muutokset tehdään myöhemmin keväällä.

Muista toimipisteistämme tiedämme, että nämä toimenpiteet sujuvoittavat palvelua ja lyhentävät odotusaikoja myös Äänekoskella. Muutokset heijastuvat myös terveyskeskuksen toimintatapoihin sekä asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan, ja ne suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä terveyskeskuksen kanssa.

Tuotamme Äänekosken alueella laboratoriopalveluita myös Konginkankaalla, Sumiaisissa ja Suolahdessa. Nämä palvelut on tarkoitettu jatkuvaa laboratorioseurantaa tarvitseville paikallisille asiakkaille, ja toimipisteiden aukioloajoista sovitaan terveyskeskuksen kanssa.

Jaakko Uksila

Keski-Suomen yksikönjohtaja

Anu Mustila

palvelujohtaja

Fimlab Laboratoriot Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Todellisia työllisyyspoliittisia uudistuksia odotellessa

Pöllyttämisen sijaan tekoja

Lyhyet

Kaikki päätyi silppuriin

Lyhyet

Rasismi ei poistu vain nimiä viilaten

Lyhyet: Lutakossa spuget jaksavat rällästää

Mielipide: Häiritsevä ajomelu varsinkin öisin on vakava terveyshaitta

Mielipide: Kertokaa meille, mitä kaupungistamme puuttuu

Mielipide: Taitetusta indeksistä ei ole paluuta palkkaindeksiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.