Äänekosken laboratoriopalveluja kehitetään

Elina Suomela kiinnitti huomiota (Ksml 13.2.) äänekoskelaisten terveyspalvelujen keskittämiseen Äänekosken uudelle terveysasemalle sekä odotusaikoihin päivystyksessä ja laboratoriossa.

Sairaanhoitopiirin osakkuusyhtiö Fimlab Laboratoriot Oy vastaa Äänekosken laboratoriotoiminnasta. Seuraamme asiakkaiden odotusaikoja sekä asiakkailta saatua muuta palautetta ja kehitämme palveluamme yhdessä terveyskeskuksen kanssa.

Havaintomme palvelun ruuhkautumisesta aamuisin ja erityisesti alkuviikosta vastaavat Suomelan kokemuksia. Olemme tämän vuoksi sopineet Äänekosken laboratorion aukioloajan pidentämisestä maaliskuun alusta lähtien. Lisäksi ryhdymme tukemaan ajanvaraukseen perustuvaa näytteenottoa uusilla tietojärjestelmillä, jotta aamuun ja alkuviikkoon painottuvaa kuormitusta saadaan tasapainotettua päivän ajalle ja eri viikonpäiville. Ajanvarausjärjestelmän muutokset tehdään myöhemmin keväällä.

Muista toimipisteistämme tiedämme, että nämä toimenpiteet sujuvoittavat palvelua ja lyhentävät odotusaikoja myös Äänekoskella. Muutokset heijastuvat myös terveyskeskuksen toimintatapoihin sekä asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan, ja ne suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä terveyskeskuksen kanssa.

Tuotamme Äänekosken alueella laboratoriopalveluita myös Konginkankaalla, Sumiaisissa ja Suolahdessa. Nämä palvelut on tarkoitettu jatkuvaa laboratorioseurantaa tarvitseville paikallisille asiakkaille, ja toimipisteiden aukioloajoista sovitaan terveyskeskuksen kanssa.

Jaakko Uksila

Keski-Suomen yksikönjohtaja

Anu Mustila

palvelujohtaja

Fimlab Laboratoriot Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Eläkeläiset, pysykää eläkkeellä!

Arjen taitoja kouluopetukseen

Hyviä kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa

Koulu on tuuliajolla, koska kukaan ei johda uudistusta

Ohdakepehonen. Kuva: Sirpa Jyske

Lukijan kuvatHaarapääskyt. Kuva: Tarja Kouvo

Vihreiden ja keskustan nuoret ottamassa eläkeläisiltä

Nokkosperhonen. Kuva: Maarit Siitonen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.