Äänekosken seutukunnalla on yhteistyön aika

Olin aikoinaan mukana Suolahden kaupunginvaltuustossa ja hallituksessakin.

Silloin puuhasteltiin vauhdilla Äänekosken ja Suolahden ”naimakauppaa”, mutta homma meni puihin että heilahti!

Sittemmin muutaman hukkaan heitetyn vuoden jälkeen yhteen mentiin. Ehkäpä noina ”välivuosina” onnistuttiin molempien ”kylien” talous saamaan siihen malliin, ettei muita vaihtoehtoja enää ollut.

Mikä on sitten tilanne nykyään?

Heti alkuun olisi pitänyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pistää asiat kuntoon, mutta eipäs vaan niin käynyt. On rellestetty paltto levällään ja aika on solunut ”tiimalasissa” ohi huomaamatta. Nyt on hätä kädessä, kun uidaan todella syvissä vesissä ja päättäjät sinkoilevat kuka mihinkin suuntaan.

Kaiken lisäksi viranhaltijoiden, henkilöstön ja päättäjien välillä tuntuu olevan kitkaa.

Nyt on tullut aikat kansan syvien rivien astua esiin ja vaikkapa hieman barrikaadeillekin! Valtuustoon on valittava yhteistyökykyisiä ihmisiä.

Oman edun tavoittelijoiden aika on ohi Äänekoskella.

Minkäänlaisiin ”valtaklikkehin” ei ole tässä taloustilanteessa yksinkertaisesti varaa. Seutukunnallamme – Sumiainen, Suolahti, Konginkangas, Äänekoski – on mitä parhaimmat mahdollisuudet onnistua, kunhan asioita hoidetaanyhdessä. Sulle, mulle, eipäs juupas politiikka ei ole enää tätä päivää.

Pahin kitka tuntuu olevan Äänekosken ja Suolahden välillä, koska ne ovat perinteisesti vanha taistelupari. Mutta nyt on aika haudata sotakirveet ja aloittaa työ upean yhteisen kaupunkimme eteen.

Seutukunnallamme on hyvä vetovoima koko Keski-Suomea ajatellen. Vahvoja teollisuuslaitoksia ja työllistäjiä kyllä löytyy.

Palvelumme ovat hyvällä tasolla muihin paikkakuntiin verrattuna. Asuinpaikkana seutukuntamme on suorastaan loistavan kilpailukykyinen esimerkiksi kauniin Keitele-järven ansiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.