Äänestämättömyydestä

Eurovaalit on pidetty. Mitä jäi mieleen? Kokoomus on ainakin tämän vaalituloksen perusteella Suomen suurin puolue. Toisekseen naiset saivat mukavan potin; kahdeksan paikkaa kolmestatoista. Keski-Suomen kokoomusnaiset ovat erityisen iloisia kahdesta erinomaisesta kokoomusnaisesta Brysselissä.

Keskisuomalaisten äänestysinnottomuus pistää ikävästi silmään. Esimerkiksi Johanna Mannisen 5833 äänestä vain kolmannes oli Keski-Suomesta. Äänestyslaiska Keski-Suomi ei saanut yhtään maakunnan ehdokasta parlamenttiin. Se on sääli monessakin suhteessa. Euroopan parlamentissa päätetään monista tärkeistä asioista, jotka liikuttavat kaikkia, esimerkiksi ympäristö- ja terveysasiat.

Onkohan meillä asiat liian hyvin, kun äänestäjät eivät halua ilmaista mielipidettään? Syyllisiä voisi etsiä myös tiedotusvälineistä. Mitä oikeastaan tiedämme parlamentin tekemistä päätöksistä tai vireillä olevista asioista? Mitä rahoillamme oikeasti puuhataan? Pitäisi kiinnostaa ainakin kotimaista mediaa enempi kuin iänikuiset julkkishaastattelut. Ennen vanhaan median tehtävä oli jakaa myös tietoa.

SIGNE JAUHIAINEN puheenjohtaja Keski-Suomen kokoomusnaiset ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.