Äänestetään seurakuntiin uutta osaamista

Seurakuntavaalit ovat tulossa. Seurakunnan asiat vaativat valtuutetulta entistä enemmän ennalta perehtymistä, entistä enemmän aikaa.

Moni rahkeensa tunteva kieltäytyi ehdokkuudesta, koska tiedostaa, ettei aika päätoimen ja perheen ohella riitä tarpeeksi syvälliseen perehtymiseen. Kuitenkin meillä on yksi ryhmä ylitse muiden: poliitikot. Istuvia kansanedustajia ja kunnallispoliitikkoja on taas listoilla näissäkin vaaleissa.

Kuinka monta hallitus-, valtuusto-, lautakunta-, hallintoneuvosto-, yhdistys- ja kuppikuntapaikkaa on yhdelle poliitikolle tarpeeksi? Eikö eduskuntatyö olekaan päätoimi? Onko eduskunnassa ja kunnan viroissa tässäkin ajassa niin löysää, että edustaja ehtii varsinaisen työnsä ohessa hyvin perehtymään kaikkien luottamustoimiensa asioihin? Eikö laaja demokratia tarkoitakaan sitä, että mahdollisimman moni pääsisi vaikuttamaan? Vai tarkoittaako se sitä, että yksi pääsisi vaikuttamaan mahdollisimman monessa hallintohimmelissä?

Haloo seurakuntalaiset, miksi äänestämme kaikissa vaaleissa aina samoja henkilöitä? Inhorealistinen totuus on, että istuvan kansanedustajan ja kunnallispoliitikon päätarkoitus on kerätä taustaryhmälleen ääniä.

Tiedämme jo nyt, että istuva kansanedustaja ei kirkkovaltuuston kokouksiin ehdi. Varamies, jota emme ole äänestäneet, niissä istuu, jos ehtii.

Kirkkovaltuustoon tarvitaan entistä enemmän nuoria sekä uusia laaja-alaisia, ennakkoluulottomia näkemyksiä ja vahvaa talousosaamista. Puoluepolitikoinnilla ei seurakunnan asioita kuntoon saada.

Jarmo Jääskeläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.