Äänestetään seurakuntiin uutta osaamista

Seurakuntavaalit ovat tulossa. Seurakunnan asiat vaativat valtuutetulta entistä enemmän ennalta perehtymistä, entistä enemmän aikaa.

Moni rahkeensa tunteva kieltäytyi ehdokkuudesta, koska tiedostaa, ettei aika päätoimen ja perheen ohella riitä tarpeeksi syvälliseen perehtymiseen. Kuitenkin meillä on yksi ryhmä ylitse muiden: poliitikot. Istuvia kansanedustajia ja kunnallispoliitikkoja on taas listoilla näissäkin vaaleissa.

Kuinka monta hallitus-, valtuusto-, lautakunta-, hallintoneuvosto-, yhdistys- ja kuppikuntapaikkaa on yhdelle poliitikolle tarpeeksi? Eikö eduskuntatyö olekaan päätoimi? Onko eduskunnassa ja kunnan viroissa tässäkin ajassa niin löysää, että edustaja ehtii varsinaisen työnsä ohessa hyvin perehtymään kaikkien luottamustoimiensa asioihin? Eikö laaja demokratia tarkoitakaan sitä, että mahdollisimman moni pääsisi vaikuttamaan? Vai tarkoittaako se sitä, että yksi pääsisi vaikuttamaan mahdollisimman monessa hallintohimmelissä?

Haloo seurakuntalaiset, miksi äänestämme kaikissa vaaleissa aina samoja henkilöitä? Inhorealistinen totuus on, että istuvan kansanedustajan ja kunnallispoliitikon päätarkoitus on kerätä taustaryhmälleen ääniä.

Tiedämme jo nyt, että istuva kansanedustaja ei kirkkovaltuuston kokouksiin ehdi. Varamies, jota emme ole äänestäneet, niissä istuu, jos ehtii.

Kirkkovaltuustoon tarvitaan entistä enemmän nuoria sekä uusia laaja-alaisia, ennakkoluulottomia näkemyksiä ja vahvaa talousosaamista. Puoluepolitikoinnilla ei seurakunnan asioita kuntoon saada.

Jarmo Jääskeläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.