Ääni aikuisten oikeasti?

Keskisuomalaisen leikkimielisessä Presidenttipelissä voi tekstiviestitse antaa äänensä ehdokkaalleen hintaan 0,70e/viesti (Ksml:n verkkolehti 11.1: "Äänestä ehdokkaasi voittoon verkossa").

Leikkimieltä tai ei, tuon verkkolehden yläreunassa komeili vaalimainoksessaan isoissa kuvissa Suomella töissä oleva Sauli. Leikkimieltä sen sijaan on vaikeaa löytää siitä ikävästä tosiseikasta, että vaikka moni saattaisikin haluta äänestää ehdokastaan myös näin kevyemmin, ei kaikilla välttämättä ole siihen edes varaa. Äänestämisenhän tulisi olla jokaiselle täysi-ikäiselle kansalaisellemme vähintäänkin perusoikeus, mutta tällainen maksua vastaan äänensä antaminen ei tuota em. tosiasiaa valitettavasti puolla.

Olitpa aikeissa äänestää virallisissa vaaleissa puolueesi ehdokasta tai sitoutumattomana ns. henkilöä arvokkaaseen presidentin virkaan, niin saat onneksesi antaa oikeudenmukaisesti äänesi kuuluville (näinhän ei ole kaikkialla). Äänensä voi antaa töissä olevalle Saulille, rohkeasti Paavolle, Suomen Soinille, vapaasti Paavolle, moninaiselle Evalle, koko Suomen presidentti-Paavolle, askeleen edellä kulkien Sarille, tai sovittelevasti Pekalle (em. luonnehdinnat ehdokkaiden virallisista vaalijulisteista, Ksml 5.1.).

Annetaan siis moniäänisten ääniemme kuulua.

NINA HIRSIAHO PsM, tutkija, kotiäiti (vihr.) Petäjävesi, Kintaus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.