Äidin näkökulmaa

Kyllä yhteiskunnan pitäisi kannustaa ja tukea enemmän kotiäiteyteen, sillä varmastikin on äitejä, joilla olisi mahdollisuus olla kotona. Moni vain ei viitsi tai jaksa, sillä sehän vaatii kokopäivätyötä sekä vastuuta ja osaamista. Kotiäitinähän saa olla samanaikaisesti sairaanhoitaja, kokki, korjaaja, sovittelija ja ties mitä, mutta on paljon myös ihania asioita ja hetkiä, joita ei antaisi pois.

Hyvällä mielikuvituksella kyllä keksii kerhot, kaverit, leikit ja muuta mukavaa, joten ei se lapsen elämä kotonakaan niin yksitoikkoista tarvitse olla kuin jotkut antavat ymmärtää. Kuitenkin äiti on lapsen tärkein ihminen, tuki ja turva.

Miksi lapsuutta ei saisi elää ilman kelloja ja kiirettä? Lapsella on se ainoa lapsuus. Emmekö me jo muutenkin ehdi olemaan yhteiskunnan rattaissa? Nykyään pieni koululainen tulee yksin tyhjään kotiin, jopa moneksi tunniksi, ja kaikkeahan voi sattua. Eikä lapsi osaa edes läksyjään tehdä. Ainoa virike voi olla tietokone, jolla lapsi viettää aikaansa, kunnes vanhemmat saapuvat.

Ennen oli talossa mummot ja papat, piiat ja rengit. Lapsi tuli hoidettua siinä sivussa. Piikoja tarvittaisiin nytkin. Lapsiperheissä on paljon tekemätöntä työtä sekä sovittelua aikataulujen kanssa. Jos siinä sivussa lapsi sairastuu, laittaa se asiat taas toiseen järjestykseen: kuka jää kotiin, vai jääkö kukaan?

Eivätkö kunnat voisi palkata näitä pitkäaikaistyöttömiä vaikka osaksi päivää avuksi niin perheille kuin vanhuksillekin kuin maksaa korvauksia. Ehkä se toisi työttömänkin arkeen jotain vaihtelua ja helpottaisi monen ihmisen elämää.

TAIMI LEHTINEN Niemisjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet: Eläkeläiset patistetaan aamu seitsemäksi ruokakauppaan. Silloin pitää myös saada ostaa kaljaa

Mielipide: Arvioikaamme myös sote-korjausvelkaa!

Lyhyet: Miksi pitäisi tuoda tuhansia ulkolaisia töihin maatalouteen?

Mielipide: Kuokkalan terveyskeskuksen siirto ihmetyttää

Lyhyet

Lyhyet

Tämän kriisin ammattilaiset ovat kiitoksensa ansainneet

Jyväskylään digikoulun globaali kehityskeskus

Sinuhe: Vastaa, älä kysele

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.