Abortti on valinta

Harvoin on alkanut oksettamaan Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksia lukiessa. Aleksi Rinne sai mielipiteellään (1.7.) tämän reaktion minussa aikaan. Ei tarvinnut montaa sanaa lukea, kun tiesin, että kirjoittaja on mies.

Erityisesti silmääni iski kohta: "abortin kannattajat". Minä voin vakuuttaa, että kukaan ihminen Suomessa ei kannata aborttia. Se on surullinen asia kaikille osapuolille. Se ei ole ehkäisykeino, se on valinta. Ja tuohon valintaan ulkopuolisella miehellä ei ole mielestäni mitään sanottavaa.

Kirjoittaja toivoo, että abortti kiellettäisiin Suomessa. Kuitenkin hän ottaa esimerkeikseen tapauksia aivan toiselta puolelta maapalloa, jossa kulttuuri ja uskonto ovat aivan erilaisia kuin meillä. Jos abortti kiellettäisiin, ei aborttien teko loppuisi. Silloin niitä tehtäisiin laittomasti ja luultavasti äidin terveyden riskillä. Abortin kieltäminen ei myöskään vähennä raiskauksia. Saattaa jopa käydä niin, että mieleltään sairaat tästä innostuvat, kun saavat oikein luvan kanssa lisääntyä. Mehän emme tiedä, kuinka moni abortti oikeasti tehdään raiskauksen vuoksi. Se saattaa olla asia, jota nainen häpeää, vaikkei hänen pitäisi.

Aleksi Rinne syytää vastuun abortista naiselle. Nainen toki tekee viimeisen päätöksen, mutta esimerkiksi mies tai omat vanhemmat saattavat tähän painostaa. Kirjoittaja saa päätöksen vaikuttamaan helpolta. Nainen kantaa kuitenkin abortin tuskaa kehossaan ja sydämessään koko ikänsä.

Vaikka lapsi onkin ihme, niin vielä enemmän ihmettelen, että maailmassa vielä on tuolla asen-

teella eläviä ihmisiä. "Synnitön heittäköön ensimmäisen kiven".

RIIKKA KOSKINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.