Ahonen puhui omiaan

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosen puheet eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtajan palkasta ja palkkioista A-studiossa 8.11. eivät vastaa palkansaajien ajatuksia.

Ahosen esittämä näkemys Varman toimitusjohtajan palkan suuruudesta ja kehityksestä on hänen henkilökohtainen kantansa, eikä se edusta Paperiliiton yhteistä linjaa. Tai mikäli edustaa, olen eri mieltä Varman toimitusjohtajan palkankorotusta koskevassa linjauksessa.

En voi hyväksyä, että tilanteessa, jossa palkansaajapuoli on viime vuosien vaikeassa taloustilanteessa tyytynyt lähes nollaratkaisuihin, siunaamme eläkeyhtiön johtajan kymmenien prosenttien palkankorotukset. Vielä moraalittomammaksi tämän tekee se, että kyse on entuudestaan jo satojen tuhansien eurojen vuosipalkasta. Tällaista yritysmaailman tautia ei saa tartuttaa eläkepolitiikkaan missään tilanteessa.

Ymmärrettävää sen sijaan on pienillä työeläkkeillä olevien hämmästys näiden palkankorotusuutisten jälkeen. Toimitusjohtajan palkankorotuksella ei eläkkeiden ansiokehitystä paranneta. Sillä on pelkästään eläkejärjestelmän uskottavuutta heikentävä vaikutus.

On tärkeää, että palkansaajat ovat mukana eläkeyhtiöiden päätöksenteossa, sillä he osallistuvat tuntuvalla maksuosuudella eläkejärjestelmän ylläpitoon. Meidän tulee muistaa vastuumme päätöksenteossa. Vaadimme julkisesti kohtuullisuutta muulta yritysjohdolta. Ei ole liikaa pyydetty muistaa se myös omassa toiminnassamme.

JUHO KAUTTO palkkasihteeri Paperiliitto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Akkujen metallit kaupan

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Kaupunkipyörät ovat osa ketterän kestävää liikkumista

Suomipop, pyörätuolit ja taksien kyydit

Valvonta on yhteistyötä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.