Ahonen puhui omiaan

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosen puheet eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtajan palkasta ja palkkioista A-studiossa 8.11. eivät vastaa palkansaajien ajatuksia.

Ahosen esittämä näkemys Varman toimitusjohtajan palkan suuruudesta ja kehityksestä on hänen henkilökohtainen kantansa, eikä se edusta Paperiliiton yhteistä linjaa. Tai mikäli edustaa, olen eri mieltä Varman toimitusjohtajan palkankorotusta koskevassa linjauksessa.

En voi hyväksyä, että tilanteessa, jossa palkansaajapuoli on viime vuosien vaikeassa taloustilanteessa tyytynyt lähes nollaratkaisuihin, siunaamme eläkeyhtiön johtajan kymmenien prosenttien palkankorotukset. Vielä moraalittomammaksi tämän tekee se, että kyse on entuudestaan jo satojen tuhansien eurojen vuosipalkasta. Tällaista yritysmaailman tautia ei saa tartuttaa eläkepolitiikkaan missään tilanteessa.

Ymmärrettävää sen sijaan on pienillä työeläkkeillä olevien hämmästys näiden palkankorotusuutisten jälkeen. Toimitusjohtajan palkankorotuksella ei eläkkeiden ansiokehitystä paranneta. Sillä on pelkästään eläkejärjestelmän uskottavuutta heikentävä vaikutus.

On tärkeää, että palkansaajat ovat mukana eläkeyhtiöiden päätöksenteossa, sillä he osallistuvat tuntuvalla maksuosuudella eläkejärjestelmän ylläpitoon. Meidän tulee muistaa vastuumme päätöksenteossa. Vaadimme julkisesti kohtuullisuutta muulta yritysjohdolta. Ei ole liikaa pyydetty muistaa se myös omassa toiminnassamme.

JUHO KAUTTO palkkasihteeri Paperiliitto

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Maksuväline- petosta ei todettu

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.